Libřický pohár

V sobotu 28. září jsme se s družstvem mužů vydali do Libřic, kde se konala pohárová soutěž. Ta byla letos zařazená do Poháru starosty OSH Hradec Králové (muži a ženy) a zároveň i do Poháru náměstkyně starosty OSH HK (mladí hasiči). Tyto skutečnosti přilákaly na start rekordní počet 54 družstev (17 mužů, 7 žen, 4 přípravky, 15 mladších a 11 starších). V rámci soutěže muselo každé družstvo splnit dvě disciplíny – požární útok a střelbu ze vzduchovky. Výsledné pořadí bylo dané součtem umístění v těchto disciplínách.

Před samotným zahájením jsme museli kvůli omluvenkám řešit problémy se složením družstva – zapůjčen byl košař z Dubence a levý proudař z Černožic. Jak už se stalo v Libřicích tradicí, tak i letos byly prováděny požární útoky do kopce. Náš výsledný čas činil 39,85 a zařadil by nás na průběžné druhé místo. Bohužel nenašroubovaný koš po vytažení z kádě znamenal neplatný pokus a tak bylo jisté, že z první disciplíny budeme zapisovat poslední místo. Šlo o první neplatný útok od domácí soutěže v roce 2015.

Po uklizení materiálu z útoku jsme se dostavili na střelbu, kde se nám také příliš nedařilo – započítalo se nám 10 trestných bodů, které nás zařadili do druhé poloviny hodnocení disciplíny. V konečném hodnocení soutěže jsme se posunuli na 13. místo. Z vítězství se radoval Dubenec před Smržovem.

V dětských útocích byli k vidění kvalitní časy i díky účasti několika sborů běhajících Rychnovskou ligu mladých hasičů – v mladší kategorii zvítězilo domácí „áčko“ v čase 17,64. Áčko Výravy se dokázalo ve starší kategorii dostat pod hranici 15 vteřin.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com