Zpět na Archiv činnosti

Archiv událostí z roku 2013

18. prosince 2013Brigáda JSDH:
V sobotu 14. prosince provedli členové JSDH brigádu na odstranění starých stromů podél cesty u hřbitova v Neznášově.

8. prosince 2013Členská schůze:
V pátek 6.12. proběhla výroční valná hromada SDH, na které proběhlo zhodnocení letošního roku.

5. prosince 2013Členská schůze:
V pátek 29.11. proběhla další členská schůze. Hlavní body jednání se týkali přípravy výroční valné hromady. Příští schůze proběhne mimořádně první pátek v lednu – 3.1.2014.

20. listopadu 2013Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 14. listopadu se členové JSDH zúčastnili posledního okrskového školení v tomto roce. Tématem školení byly požáry zemědělských objektů, doprava vody a problematika fotovoltaických elektráren.

10. listopadu 2013Členská schůze:
V pátek 1.11. se uskutečnila další z pravidelných členských schůzí. Kromě běžných záležitostí byly potvrzeny termíny konání Výroční valné hromady (pátek 6.12.), Hasičského plesu (pátek 7.2.2014) a Maškarního bálu (pátek 7.3.2014). Na obou kulturních akcích budou hrát stejné kapely jako letos.

13. října 2013Brigáda:
V sobotu 12. října proběhla celodenní brigáda členů SDH. Jelikož se nás sešlo hodně, tak jsme se rozdělily na dvě skupiny. Většina se podílela na úklidu hasičské zbrojnice a přilehlého skladu (úklid, malování, údržba překážek, zpracování dřeva apod.). Druhá skupina se pustila do přestěhování základny na hřišti za sokolovnou. V průběhu celého dne nám počasí přálo – déšť přišel až při stmívání, kdy jsme už končili. V neděli jsme ještě provedli drobné terénové úpravy na hřišti za sokolovnou. Fotografie jsou k dispozici.

6. října 2013Zlatá proudnice Jezbiny:
V sobotu 5. října se naše družstva zúčastnila poslední soutěže v požárním útoku v roce 2013, kterým byla tradiční Zlatá proudnice v Jezbinách. Oproti předchozím ročníkům byla účast o něco slabší a tak se běhalo pouze z jedné základny. Družstvo mužů šlo na start jako šesté a s časem 33,06 se dostalo do vedení, když předstihlo Heřmanice (35,03). Následoval Dubenec (35,56) a Semonice, které dokončili v čase 33,16. Kategorii mužů uzavřeli polští kolegové z Czieplowód (54,12). Naše družstvo mužů tak dokázalo poprvé v historii vyhrát Zlatou proudnici.
Do soutěže žen se přihlásilo celkem 5 družstev. Nejlépe se dařilo hasičkám z Hořiněvsi (31,80) před Choustníkovým Hradištěm (36,09) a Jasennou (36,18). Naše družstvo obsadilo čtvrté místo s časem (65,53). Výsledkovou listinu uzavíral Dubenec s neplatným pokusem za nesešroubované savice – výsledný čas by jinak stačil na druhé místo.
Na závěr přišla řada na dětská družstva. Přípravka skončila třetí (75,56), stejně jako starší děti (43,47). Mladší děti vybojovaly druhé místo (52,05). Fotografie ze soutěže jsou vloženy.

6. října 2013Fotogalerie:
Doplněna sekce fotogalerie.

6. října 2013Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 3. října proběhlo v Zaloňově pravidelné školení členů JSDH. Tématy bylo bojové rozvinutí, práce se žebříky a základy uzlování.

6. října 2013Setkání přípravek:
V neděli 29. září se naše přípravka zúčastnila Setkání přípravek Královéhradeckého kraje v Horním Lánově.

1. října 2013Libřický pohár:
V sobotu 28. září jsme se zúčastnili naší letošní předposlední soutěže. Místem konání byly Libřice, kde se běhalo na dvou základnách – jedna pro dospělé, druhá pro děti. Na této soutěži jsme měli zastoupení v každé kategorii. Přípravka zvítězila, jelikož neměla žádné soupeře. Pokus mladších dětí se nevydařil (51,27) a stačil na 4. místo. Starší děti braly za čas 29,53 pohár za třetí místo.
Do soutěže mužů, která byla součástí Poháru starosty OSH Hradec Králové, se přihlásilo celkem 14 družstev. Dráha pro tuto kategorii je specifická v tom, že proudaři musí běžet do mírného kopce, a na výsledných časech se tento handicap u mnohých družstev podepsal. Nejlépe se s tím vypořádali muži z Holohlav (27,64) před Habřinou (28,66) a Smidary (28,97). Čtvrté místo, za které byla ještě finanční odměna, obsadili domácí s časem 31,59. Naše družstvo se umístilo s časem o 13 setin horším na místě pátém, za které jsme získali alespoň pohár. Družstvo žen skončilo s časem 57,56 na 6. místě.

29. září 2013Členská schůze:
V pátek 27. září proběhla další členská schůze. Projednali jsme podrobnosti k podzimní brigádě, která proběhne v sobotu 12.10. Dále byl stanoven termín výroční valné hromady – ta bude v pátek 6.prosince. Na závěr jsme řešili termíny hasičského plesu a maškarního bálu. Předběžné termíny jsou 7.2. (Hasičský ples) a 7.3. (Maškarní bál), termíny budou definitivně potvrzeny po ověření termínů u kapel.

25. září 2013O pohár starostky obce Černožice:
V sobotu 21. září jsme se s družstvem mužů zúčastnili pohárové soutěže v Černožicích. Na start jsme šli jako šestí a náš nadějně rozběhnutý pokus zhatilo zaváhání na pravém proudu – proudaři vypadla koncovka hadice z ruky. Útok jsme přesto dokončili v čase 41,12, což v konečném hodnocení stačilo až na 7. místo. Zvítězili Jeníkovice 25,62, před Holohlavy 27,03 a Habřinou 31,10. Foto a video ze soutěže naleznete v příslušných sekcích.

25. září 2013Jaroměřský pohár:
V sobotu 21. září se družstva přípravky a starších dětí zúčastnila 8. ročníku Jaroměřského poháru v netradičních disciplínách (jednoduché vedení, džberovky, kuželky). Družstvo přípravky nemělo konkurenci a tak obsadilo první místo. V kategorii starších dětí startovalo celkem 8 družstev a naše družstvo obsadilo 6. místo.

21. září 2013Požární poplach:
Ve čtvrtek 19. září nám byl v 17:17 KOPIS Hradec Králové vyhlášen požární poplach – jednalo se o požár budovy bývalého pohostinství ve Velichovkách. Po příjezdu již na místě událostí zasahovala místní jednotka, která prováděla průzkum uvnitř budovy. Od velitele zásahu jsme dostali za úkol zřídit druhý útočný proud C, který je třeba vést přes balkon. Na balkon se naši členové dostali pomocí nastavovacích žebříků. Jelikož se požár rozšiřoval, tak bylo nutné zřídit útočný proud B, pomocí kterého jsme ochlazovali střechu sousední budovy. Po příjezdu jednotky ze Zaloňova bylo zřízeno vedení pro doplňování cisteren z hydrantové sítě. V průběhu zásahu došlo k propadnutí hasiče stropem a bylo nutné jej z budovy transportovat a následně poskytnout první pomoc do příjezdu ZZS.
Výše popsané události byly námětem taktického cvičení jednotek požární ochrany obcí dislokovaných v okrsku Velichovky. Cílem tohoto cvičení bylo procvičit spolupráci družstev dle cvičebního řádu při zásahu. Dále procvičit správné postupy, používání ochranných prostředků a jištění zasahujících hasičů, ověřit znalosti zdravovědy a transportu zraněné osoby. Cvičení bylo ukončeno cca hodinu po vyhlášení poplachu.

15. září 2013O pohár starostky SDH Habřina:
V sobotu 14. září se všechna naše družstva zúčastnila soutěže v sousední Habřině. Počasí se tentokrát přiliš nevydařilo, bylo chladno a občas přišla nějaká přeháňka. Pro proudaře byl daleko horší silný protivítr, který u některých prodloužil nástřik i na 15-20 vteřin. Soutěž zahájili domácí, kterým se útok ovšem příliš nepovedl, ale jak se později ukázalo, tak i tento výkon stačil na třetí místo. Jako druhé šlo na řadu naše družstvo a díky pěkným nástřikům dosáhlo času 31,20. V následujících sedmi útokách se již nikomu nedařilo (hlavně proudařům) a nikdo nedokázal svůj čas stlačit pod 40 vteřin. Nejlépe na tom byli Piletice, které nakonec obsadili druhé místo.
Následovala soutěž žen, do které se přihlásilo celkem 6 družstev. Naše družstvo po problémech se strojem nakonec obsadilo třetí místo. Konkurence v dětské soutěži, která probíhala současně s dospělými nebyla velká. Do každé kategorie se přihlásila pouhá 2 družstva. V přípravce skončilo naše družstvo druhé, v mladší a starší kategorii družstva zvítězila.
Na závěr proběhla ještě „sranda soutěž“ v útoku ve 4 lidech, do které jsme přihlásili dvě ženská družstva. To starší dokázalo zvítězit. Fotografie ze soutěže naleznete ve fotogalerii.

15. září 2013Pohárová soutěž Libotov:
V sobotu 7. září proběhla v Libotově soutěž pořádaná sbory z Libotova a Hřibojed. Této soutěže se zúčastnila naše dětská družstva společně s družstvem žen. Dětská soutěž se skládala z požárního útoku a štafet dvojic a 4 x 60 metrů. V kategorii přípravek startovala celkem 3 družstva. Naše družstvo obsadilo druhé místo za Horním Lánovem. Do kategorie mladších dětí se přihlásilo celkem 6 družstev. Naše děti dosáhly v útoku času 44,72, ve štafetě dvojic 99,07 a ve štafetě 4 x 60 metrů 88,33, což v konečném hodnocení znamenalo 6. místo. Vítězem této kategorie se stalo domácí družstvo Hřibojed. V soutěži starších dětí startovalo 7 družstev. Tuto kategorii suveréně ovládlo Choustníkovo Hradiště, když všechny 3 disciplíny dokázalo vyhrát. Našemu družstvu se nedařilo a obsadilo poslední místo. Fotografie jsou vloženy.

10. září 2013Fotogalerie:
Do fotogalerie přidány fotografie ze třech akcí, kterých se zúčastnila naše dětská družstva – Hustířanské posvícení, soutěž v Choustníkově Hradišti a v Malšově Lhotě.

4. září 2013Členská schůze:
V pátek 30. srpna proběhla členská schůze, na které jsme zhodnotili průběh konání červencové soutěže. Dále jsme probrali běžné záležitosti týkající se činnosti sboru. Hlavním závěrem pro všechny naše členy je termín podzimní brigády – ta proběhne v sobotu 12.10. od ranních hodin. O přesném čase budete informováni.

16. července 2013Bohuslávky:
Na pozvání našich kolegů z Bohuslávek jsme se v pátek 12. července vydali na třídenní výlet po Moravě. Odjezd od hasičárny byl krátce před 15. hodinou. Po více jak 4 hodinové cestě jsme dorazili do cíle naší první zastávky – Blatnice pod Svatým Antoníkem. Zde jsme se ubytovali v penzionu Sauvignon a následovala návštěva vinného sklepu, kde pro nás byla připravena ochutnávka deseti druhů vín a s tím spojené pohoštění. Po přespání jsme se vydali dále – nejprve na poutní místo na Kopci sv. Antonínka a následně do leteckého muzea v Kunovicích. Další zastávkou bylo Staré Město u Uherského Hradiště, kde jsme navštívili ekoland. Ten se skládá z majáku, ze kterého je pěkný rozhled do širokého okolí. Součástí je i koráb Naděje a hlavně KovoZoo, ve kterém jsou k vidění modely zvířat v životní velikosti vyrobené ze starého kovového odpadu. Následovala návštěva hradu Buchlov, kde se konalo setkání kovářů. V Uherském Hradišti jsme se následně stavili na pozdním obědě. Po té jsme se vydali již směrem na Bohuslávky. Cestou jsme ještě navštívili lom ve Výklekách – naše každoroční zastávka. Do Bohuslávek jsme dorazili okolo 19. hodiny, následovalo pohoštění a účast na zábavě v místním areálu. Nedělní ráno bylo spojené s nákupem snídaně v Lipníku nad Bečvou a výšlapem na Hranickou propast. Cestou z Hranické propasti jsme navštívili závod okresní ligy v požárním útoku, kam jsme přijeli povzbudit družstva Bohuslávek. Po návratu do Bohuslávek nás čekala soutěž. Tentokrát se jednalo o klasický požární útok. Po přípravě základny si členové družstva vylosovali jaký post vlastně poběží. Takže jako každý rok se jednalo o nějaké zpestření soutěže. V soutěži jsme dosáhli času 32 vteřin a obsadili 3. místo. Obě kategorie ovládla domácí družstva. Posledním bodem našeho putování byla účast na vyhlášení této soutěže na Výletišti, kde jsme se před zpáteční cestou posilnili jídlem a pitím. Zpět do Rožnova jsme dorazili krátce po 19. hodině. Ve fotogalerii naleznete fotografie z tohoto putování.

9. července 2013Videogalerie:
Doplněna videogalerie za rok 2013.

7. července 2013O putovní pohár obce Rožnov:
V pátek 5. července jsme uspořádali již 24. ročník soutěže v požárním sportu. Zároveň se jednalo o 4. ročník soutěže O putovní pohár obce Rožnov. Zahájení bylo provedeno krátce po 10. hodině. Letos se soutěž pro muže a ženy konala naposled na 2B do zatáčky – od příštího ročníku se již bude běhat na klasické rovné dráze. Soutěž mužů, do které se celkem přihlásilo 20 družstev, zahájilo domácí družstvo označené jako mladší a dosáhlo času 24,41. Následovaly Heřmanice, které předvedly útok o pouhé 4 desetiny pomalejší. Třetí v pořadí šlo „áčko“ Choustníkova Hradiště a jejich dosažený čas činil 21,36. Tento čas za nedlouho překonalo smíšené družstvo z Bohuslávek, které bylo o pouhé 4 setiny rychlejší – 21,32. Jako sedmé šlo na start družstvo Lanžova, pro které to byla první soutěž po 20 letech. Za dokončený útok v čase 46,21 následoval od přítomných potlesk. Následovalo průběžně vedoucí družstvo putovního poháru – Habřina, která se s časem 23,86 zařadila na průběžné třetí místo. Posledním družstvem, které dokázalo zastavit časomíru na hodnotě 21, bylo Zvole A (21,88). Druhé domácí družstvo označené jako starší dosáhlo času 30,02 a obsadilo konečné 10. místo. Celou soutěž uzavřelo „béčko“ Choustníkova Hradiště s časem 25,41, což stačilo na 9. místo.
V průběžném pořadí Putovního poháru nadále vede Habřina (11), o druhé místo se dělí Zvole A a Bohuslávky (20). Na dělenou čtvrtou příčku se dostalo domácí družstvo, které dohnalo Černožice (24). Pokud tedy Habřina příští rok nepředvede vyloženě pokažený útok, tak by si měla tento náskok pohlídat a získat putovní pohár do trvalého vlastnictví.
Do kategorie žen se zaregistrovalo celkem 9 družstev. První šly na start domácí a dosáhly času 42,18. Následovala Jasenná s 32,74 a Choustníkovo Hradiště s 28,99. Děvčatům z Hořiněvsi se útok příliš nepovedl, ale i tak dokázaly dokončit v čase 49,29. Jako páté následovaly Bohuslávky, které se s časem 27,96 dostaly do vedení, ze kterého je nedokázalo sesadit druhé domácí družstvo (40,27), Plačice (24,10), Zvole B (42,24) ani Černožice (37,39).
Bohuslávky si tímto vítězstvím pojistily náskok v průběžném pořadí Putovního poháru (7). Na druhém místě je Jasenná (13) a třetí příčka patří Choustníkovu Hradišti (17).
Souběžně s útoky mužů a žen probíhala soutěž dětí ve štafetách – dvojic a CTIF. Ve štafetě CTIF se nejvíce dařilo Jasenné (přípravka) a Zvoli (mladší i starší). Ve štafetě dvojic byla nejúspěšnější Jasenná (přípravka), Zvole (mladší) a Choustníkovo Hradiště (starší). Na závěr následovaly požární útoky. V kategorii přípravek dosáhlo dílčího vítězství Ch. Hradiště (45,14) před Holohlavy (50,60) a Jasennou (60,53). Domácí družstvo obsadily 4. a 5. místo s časy 64,33, resp. 75,62. V konečném hodnocení zvítězila Jasenná (součet pořadí 5) před Holohlavy (7) a Ch. Hradištěm (8). Domácí „áčko“ skončilo čtvrté (10) a „béčko“ páté (15).
Pořadí útoků v mladších dětech bylo nakonec totožné s celkovým pořadím. Opět zvítězilo Zvole (čas útoku 29,05; součet pořadí 3) před Ch. Hradištěm (33,80; 6). Třetí příčka patřila Hřibojedům (38,89; 10). Nepopulární bramborovou pozici obsadily domácí (40,97; 12). Páté skončily Holohlavy (50,43; 14).
Nejlepší útok v kategorii starších dětí předvedlo Choustníkovo Hradiště s vynikajícím časem 20,38. Tomuto času se dokázaly nejvíce přiblížit Mokrovousy (20,69). Třetí příčku obsadily Plačice (23,42). Čtvrté v útocích skončilo Zvole (25,10), které ale dokázalo celou soutěž vyhrát (7). Druhé celkově skončilo Choustníkovo Hradiště (8), třetí Plačice (9). Čtvrté místo nakonec získaly díky lepšímu útoku Mokrovousy (11) před domácími (11), kteří v útoku dosáhli času 30,48. Šestou příčku obsadily Holohlavy (17).
Letošní fotogalerie není příliš bohatá vzhledem k ostatním organizačním povinnostem našich členů. Děkujeme za pochopení.

FOTOGALERIE ZE SOUTĚŽE

  1. Výsledky soutěže mužů a žen
  2. Orientační mezičasy družstev mužů
  3. Putovní pohár – průběžné pořadí
  4. Výsledky soutěže přípravky, ml. dětí a st. dětí

30. června 2013Dubenecký pohár:
V sobotu 29. června se naše družstva zúčastnila dalšího ročníku Dubeneckého poháru. Oproti minulým ročníkům soutěž probíhala již od 10:00. Vzhledem k malému počtu přihlášených družstev bylo rozhodnuto o tom, že muži a ženy budou běhat na dva pokusy. Jako první se na start postavili muži z Habřiny, kteří časem 24,32 nastavili laťku pro další družstva hodně vysoko. Následovali Velké Svatoňovice s časem 36,59 a Pohoří s 31,28. Čtvrté šlo na řadu naše družstvo, kterému se zde v minulých letech vůbec nedařilo. Z šesti posledních útoků jich 5 skončilo nepopulárním NP, ten šestý byl dokončený v čase 86 vteřin. Již od začátku se nám náš pokus dařil a časomíra se nakonec zastavila na hodnotě 24,18 (nový rekord družstva), což stačilo na průběžné vedení. Dále starovalo družstvo ze Zvole, které po problému na savicích dosáhlo času 25,66. První kolo uzavřeli domací s časem 24,65. Pořadí na prvních 4 místech tak bylo velmi vyrovnané. Ve druhém kole si své časy dokázala vylepšit polovina družstev. Jako první to byla Habřina, která se zlepšila o 7 setin (24,25). Druhé zlepšení zaznamenalo Pohoří (27,12). Posledním, kdo se dokázal zlepšit, bylo naše družstvo. Časem 23,38 jsme si vylepšili náš rekord a zároveň si zajistili i prvenství v kategorii mužů.
Do soutěže žen se přihlásilo o jedno družstvo více jak mužů. Zvítězily Hřibojedy A (24,85), které se rozhodly využít pouze jednoho pokusu. Druhé místo obsadilo Choustníkovo Hradiště s časem 28,28 z prvního pokusu. Třetí skončily Hřibojedy B za čas 28,37. Také béčko Hřibojed využilo pouze jednoho pokusu. Naše družstvo obsadilo 6. místo s časem 49,34 ze druhého pokusu.
Souběžně se soutěží mužů a žen probíhala soutěž dětí. Družstva přípravky obsadila třetí (69,40) a čtvrté místo (69,94). Mladší děti skončily druhé s časem 43,35 a starší za čas 32,03 páté.

30. června 2013Fotogalerie:
Doplněna fotogalerie z hasičského výletu a sportovního odpoledne. Obě akce proběhly o víkendu 22.6. – 23.6.

30. června 2013Členská schůze:
V pátek 28. června proběhla členská schůze, na které jsme se zabývali hlavně záležitostmi spojenými s pořádáním soutěže, které proběhne v pátek 5. července (viz. pozvánka výše). Příprava hřiště proběhne ve čtvrtek od 16:00.

26. června 2013 (aktualizováno) Krajské kolo v požárním sportu Svitavy:
V sobotu 22. června se družstvo mužů premiérově zúčastnilo krajského kola v požárním sportu Královéhradeckého kraje. Místem konání byl atletický stadion ve Svitavách a to z toho důvodu, že se jednalo o společnou soutěž s Pardubickým krajem.
Odjezd z Rožnova byl v 04:30 a jak už se letos stalo zvykem tak počasí při konání postupové soutěže (Hradec Králové, Náchod) bylo deštivé. Naštěstí po příjezdu do Svitav před sedmou hodinou se počasí umoudřilo a pršet přestalo. První disciplínou, která nás čekala, byl běh na 100 metrů s překážkami. Nejlepšího umístění z našeho družstva dosáhl Dominik Mikeš s časem 22,44 ve druhém pokusu (první čas 28,61) a obsadil 46. místo. Následovali Radomír Joneš (53. místo) s časem 23,86 (první pokus 25,00), Martin Baláž (54. místo) s časem 24,02 (druhý pokus 26,34) a Filip Andrejs (55. místo) za čas 24,15 (první pokus 27,08). Miroslav Dušek obsadil s časem 25,99 (druhý pokus 27,03) 65. místo, Jan Pišta s časem 27,68 (druhý pokus NP – nezapojený rozdělovač) místo 69. Hned za ním skončil Martin Dušek s časem 27,93, který do dalšího průběhu soutěže pro zranění z prvního pokusu již nezasáhl. V hodnocení této disciplíny jsme obsadili 10. místo.
Následovalo slavnostní zahájení celé soutěže a fotografování jednotlivých týmů. Po té se již rozběhla druhá disciplína – štafeta na 4 x 100 metrů s překážkami. Naše družstvo startovalo se startovním číslem 10. V prvním pokusu jsme bohužel po pádu hasičáku na posledním úseku dosáhli času 79,72. Ve druhém pokusu jsme nejdříve obdrželi NP za ústrojovou nekázeň. Po přezkoumání situace nám ovšem byl pokus nakonec uznán, ale čas 86,34 byl horší jak první pokus a tak jsme obsadili stejně jako ve „stovkách“ 10.místo.
Poslední disciplínou, která nás čekala byl požární útok. Během soutěže bylo rozhodnuto, že tato disciplína bude provedena na dva pokusy. Jelikož se běhalo celkem na 4 základny tak se celkem cca 60 útoků stihlo zvládnout za necelé 2 hodiny. Každé dvě minuty tak byl k vidění nějaký útok. V prvním pokusu jsme díky vyrovnaným nástřikům dosáhli času 30,27 (čas LT 30,26). Ve druhém pokusu se více zadařilo na pravém proudu – 29,04, ale na levém se časomíra zastavila na hodnotě 32,41. Do konečného hodnocení se tak započítával čas prvního pokusu – 30,27. Tento čas stačil na krásné 5. místo.
V konečném hodnocení krajského kola v požárním sportu Královéhradeckého kraje jsme tak obsadili 9. místo, čímž jsme si splnili náš cíl, se kterým jsme do Svitav odjížděli. Fotografie ze stovek a útoků je vložena ve fotogalerii.

26. června 2013Sportovní odpoledne:
V neděli 23. června jsme uspořádali na hřišti za sokolovnou Sportovní odpoledne. Pro děti byly připraveny různé zábavné a sportovní hry. Zdravotnická záchranná služba z Jaroměře si připravila ukázku svého vozidla a jeho vybavení. Zájemci si rovněž mohli vyzkoušet resuscitaci na figuríně. Hasiči z Velichovek také umožnili dětem prohlídku vozidla a zároveň pro ně vytvořili pěnu.

26. června 2013Hasičský výlet:
V sobotu 22. června byl souběžně s účastí družstva mužů na krajském kole uspořádán hasičský výlet na hrad Bouzov a do ZOO v Olomouci. Akci podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT).

15. června 2013Okrsková soutěž:
Ve čtvrtek 13. června se družstvo mužů zúčastnilo okrskové soutěže ve Velichovkách, kde s časem 24,48 zvítězilo. Druhé místo obsadil Zaloňov (68,40) a výsledkovou listinu uzavíralo domácí družstvo s nepopulárním „NP“.

2. června 2013Okresní kolo v požárním sportu Náchod:
V sobotu 1. června jsme se s družstvem mužů vypravili do Náchoda, kde nás čekalo okresní kolo v požárním sportu. Místem konaní byl stadion Hamra. Při slavnostním zahájení celé akce začalo mírně poprchávat a jak se později ukázalo tak to byl začátek celodenního a vytrvalého deště.
První disciplínou, která nás čekala, byl běh na 100 metrů s překážkami. Jako první startoval Jan Pišta, který po problému se zapojením proudnice dosáhl času 31,42. Z dalších našich závodníků následovali Dominik Mikeš (23,94), Martin Baláž (26,51), Lukáš Vávra (28,53), Martin Dušek (26,33), Radomír Joneš (25,13) a Miroslav Dušek (28,20). Druhé pokusy, které většina závodníků ostatních družstev z důvodu podmáčené dráhy vynechala, přinesly vylepšení časů pouze Janu Pištovi (29,50) a Lukáši Vávrovi (24,29). V konečném hodnocení se nejlépe umístil Dominik, který obsadil 6. místo. Do hodnocení družstev v rámci okresu se započítával součet 3 nejlepších časů, který jsme měli 73,36 a obsadili 3. místo. Na druhém místě skončil okrsek Červený Kostelec (72,30). Zvítězila Horní Radechová se součtem 64,73. Do hodnocení družstev, která projevila zájem postoupit na krajské kolo se počítal součet 6 nejlepších časů. I zde zvítězila Horní Radechová (137,64), naše družstvo skončilo druhé (154,40), třetí skončil okrsek Jaroměř (175,71).
Během disciplíny běh na 100 metrů s překážkami kategorie žen vedení soutěže rozhodlo, že z důvodu nepřestávajícího deště bude s ohledem na zdraví závodníků zrušena štafeta na 4 x 100 metrů s překážkami. Všem tak bylo z této disciplíny započítáno pořadí 1. Zároveň bylo rozhodnuto i o zrušení pořadové přípravy.
Za stálého deště nás tak čekala pouze poslední disciplína – požární útok, který se prováděl s jednotnou PS 12 dodanou OSH Náchod. Jako první startovala Horní Radechová, která po problému na koši dosáhla času 37,94. Jako druzí jsme šli na řadu my a předvedli jsme útok o 9 setin rychlejší (37,85). Vyrovnanost startovního pole dokázal s časem 38,27 okrsek Č. Kostelec. Celou soutěž kategorie mužů uzavřel okrsek Jaroměř, kterému se útok přiliš nepovedl a dokončil v čase 49,48. Naše družstvo se tak stalo okresním přeborníkem v požárním útoku pro rok 2013.
V konečném hodnocení okresního kola jsme obsadili druhé místo se součtem umístění 5. Zvítězila Horní Radechová (4) a třetí příčku obsadil okrsek Červený Kostelec (6). Postupujícími družstvy na krajské kolo za okres Náchod je Horní Radechová, která postupuje z druhého místa (4). Postup z prvního místa si zajistilo naše družstvo, které dosáhlo stejného součtu umístění (4), ale díky lepšímu požárnímu útoku zvítězilo.
Fotografie z této soutěže jsme vzhledem k velmi nepříznivému počasí nepořizovali. Krajské kolo, které se letos koná ve Svitavách, nás čeká v sobotu 22. června.

2. června 2013Členská schůze:
V pátek 31. května proběhla další z pravidelných členských schůzí. Hlavním bodem jednání byla organizace dvou akcí – Dětského sportovního odpoledne, které proběhne v neděli 23. června a Hasičské soutěže, která se koná tradičně 5. července. Zároveň se projednal i hasičský výlet, který by měl proběhnout koncem června.

28. května 2013Fotogalerie:
Doplněny fotografie ze soutěží v Bohdašíně a Josefově.

26. května 2013Josefovský pohár:
V sobotu 25. května se naše družstva zúčastnila dalšího ročníku Josefovského poháru. Muži po problémech se zamotaným céčkem na levém proudu a dlouhém nástřiku obou terčů dosáhli času 35,03, což v konkurenci 13 družstev stačilo na nepopulární 4. místo. Zvítězili Černožice (29,93) před Habřinou (31,01) a Heřmanicemi (32,43). V soutěži žen bylo jasné, že si každé družstvo odveze pohár. Šlo tedy jen o to určit komu bude jaký patřit. Jako první startovalo Zvole, které po problémech na koši dosáhlo času 59,59. Následovalo naše družstvo, kterému se také problémy nevyhnuly a výsledný čas se zastavil až na 61,97. Jako třetí šly na řadu ženy z Černožic, které celý útok odběhly takticky tak, aby dokončili v čase pod 59 vteřin. To se jim podařilo a s časem lehce nad 40 vteřin zaslouženě zvítězily a odvezly si i putovní pohár.
Soutěž dětí, která probíhala na plechovky, zahájila kategorie přípravky, kam se zaregistrovala 3 družstva. Zvítězila Velká Bukovina (39,22) před naším družstvem (46,82) a Holohlavy (47,68). V mladší kategorii své umění poměřilo celkem 6 družstev – nejlépe se vedlo Heřmanicím II (23,31) před Heřmanicemi I (25,50) a Velkou Bukovinou (26,94). Naše družstvo skončilo páté s časem 39,06. V soutěži starších dětí, jak už název družstva napovídá, zvítězila Vítězná s časem 19,68. Na druhém místě skončily děti z Libřic (20,44) před Rohoznicí (20,91). Naše družstvo s časem 22,38 skončilo hned za nimi.

24. května 2013Bohdašínský pohár:
V sobotu 18. května se družstvo starších dětí zúčastnilo Bohdašínského poháru. Soutěž se skládala ze 3 disciplín – štafety dvojic, štafety 4 x 60 metrů a požárního útoku Plamen. Nejlepšího umístění dosáhlo družstvo v útoku, kde s časem 62,09 skončilo desáté. Ve štafetě 4 x 60 metrů se téměř s totožným časem (62,12) umístilo na 14. místě a ve štafetě dvojic na místě 13. za čas 77,66. V konkurenci celkem 17 družstev skončilo na 15. místě.

19. května 2013Okresní kolo v požárním sportu Hradec Králové:
V sobotu 18. května jsme se s družstvem mužů zúčastnili v rámci přípravy na okresní kolo okresu Náchod okresního kola v Hradci Králové. Zde jsme byli samozřejmě hodnoceni mimo pořadí. Oproti naší loňské účasti jsme v našich výkonech zaznamenali zlepšení. V součtu 4 časů na 100 metrů s překážkami jsme se zlepšili o 6 vteřin, ve štafetě na 4 x 100 metrů naše rychlejší štafeta zaznamenala o 3 vteřiny rychlejší čas. Zhoršení času nastalo pouze v útoku, kde jsme vinou nedotaženého vedení dosáhli času 38,37.
Před okresním kolem v Náchodě, které nás čeká za 14 dní, máme i tak co zlepšovat. Pokud by se naše výsledky započítávaly do hradeckého okresu, tak bychom v konkurenci 7 družstev obsadili 5. místo. Na krajské kolo do Svitav postoupili muži ze Smidar a Habřiny. V ženské kategorii pak Chlumec nad Cidlinou a Hořiněves.
Za umožnění tohoto „tréninku“ děkujeme VV OSH Hradec Králové, který naši účast povolil. Fotografie ze soutěže jsou již vloženy.

19. května 2013Okrsek Velichovky:
V úterý 14. května se členové JSDH zúčastnili dalšího okrskového školení. Tématem byla činnost hasičů v nebezpečné zóně.

12. května 2013Fotogalerie:
Do sekce fotogalerie doplněny fotografie z posledních akcí, kterých jsme se účastnili.

7. května 2013O pohár starosty SDH Nízká Srbská:
V neděli 5. května se družstvo starších dětí zúčastnilo další soutěže zařazené do kvalifikace na okresní kolo hry Plamen. Místem konání byla Nízká Srbská. Soutěž se skládá ze 3 disciplín. Ve štafetě dvojic naše družstvo dosáhlo času 76,59 a zapisovalo umístění na 12. místě. Ve štafetě na 4 x 60 metrů z toho bylo 16. místo za čas 71,03. Nejlepšího výsledku dosáhlo v požárním útoku, kde s časem 36,58 skončilo na 5. místě. V konečném hodnocení skončilo na místě jedenáctém. Zvítězilo Zvole před Bohdašínem a Bystrém v Orlických horách.

7. května 2013O pohár starosty obce Heřmanice nad Labem:
V sobotu 4. května jsme se se všemi našimi družstvy zúčastnili pohárové soutěže v Heřmanicích – Brodě nad Labem. Jako první se představila přípravka, která s časem 69,12 obsadila druhé místo. Následovala kategorie mladších dětí, která nakonec běžela po protestech na neregulérnost průběhu soutěže dvakrát. Tuto kategorii zcela ovládla domácí družstva – zvítězilo „béčko“ (31,18) před „áčkem“ (32,00). Třetí místo vybojovaly děti z Vlčkovic (34,00). Naše družstvo s časem 61,94 skončilo šesté. Třetí místo se podařilo vybojovat družstvu starších dětí (40,12) a také ženám (42,25). Nejlepšího času z našich družstev tak dosáhli muži (35,80), kterým ale v průběhu pokusu zhasla mašina a tím byl výsledný čas velmi ovliněn. V konečném hodnocení obsadili 6. místo.

7. května 2013Pálení čarodějnic:
V úterý 30. dubna jsme stejně jako loni uspořádali na Bezděku Pálení čarodějnic. Oproti loňsku se počasí tentokrát tolik nevyvedlo – foukalo a v noci přišel i déšť. Ale ani to neodradilo návštěvníky od posezení pod stany a účasti na vyhlášení nejhezčích čarodějnic – živých i vycpaných. Krátce po 20. hodině bylo provedeno zapálení ohně.

28. dubna 2013Sběr starého železa:
V sobotu 27. dubna provedli členové SDH v obcích Rožnov a Neznášov sběr starého železného šrotu a starých autobaterií.

28. dubna 2013Běloveský kilo:
V sobotu 27. dubna se naše dorostenky zúčastnily soutěže v běhu na 100 m s překážkami v Náchodě Bělovsi. Nejvíce se dařilo Janě Hlavové, která s časem 26,65 skončila sedmá. Hned za ní skončila Anna Haková (28,06), Lucie Jaklová (33,75) obsadila 12. místo a Kristýna Kodešová uzavírala výsledkovou listinu na místě 14. s časem 39,78.

28. dubna 2013Memoriál Jirky Beka v disciplínách CTIF:
V sobotu 27. dubna se družstvo starších dětí zúčastnilo Memoriálu Jirky Beka v disciplínách CTIF v Náchodě – Bělovsi. Ve štafetě CTIF skončilo s časem 1:53,9 na 9. místě. V požárním útoku CTIF díky 290 trestným vteřinám na místě 14. V konkurenci 16 družstev skončilo na konečném 15. místě.

28. dubna 2013Členská schůze:
V pátek 26. dubna proběhla pravidelná členská schůze, na které jsme především řešili organizaci pálení čarodějnic a dále červnový sportovní den (předběžný termín 23.6.).

28. dubna 2013Velitelský den:
Ve čtvrtek 25. dubna se Filip Andrejs, Jaroslav Kodeš a Jan Pišta zúčastnili velitelského dne JSDH. Sraz jednotek byl v 16:00 na PS Jaroměř, odkud se všichni přesunuli k řece Úpě, kde proběhla prověrka CAS a PS na sání vody z pod úrovně terénu.

28. dubna 2013Brigáda členů JSDH:
V sobotu 20. dubna členové JSDH provedli rozebrání staré vzduchotechniky v budově rožnovské sokolovny.

28. dubna 2013Nahořanský pohár v ZPV:
V sobotu 13. dubna se naši zástupci zúčastnili IV. ročníku Nahořanského poháru v ZPV. Jako první se na trať vydalo družstvo přípravky, které v konečném hodnocení obsadilo 7. místo z 9 družstev. Hlídka mladších dětí, která posbírala celkem 21 trestných minut, skončila v konkurenci 25 družstev na 19. místě. V kategorii dorostenců jednotlivců skončil Lukáš Jakl na 12. místě, v dorostenkách jednotlivcích skončila Anička Haková na 4. místě a Lucie Jaklová na místě osmém. Fotografie budou doplněny.

12. dubna 2013Odkazy:
Provedena aktualizace sekce Odkazy – odstraněny odkazy na stránky, které přestaly být aktuální, zároveň přidáno několik nových odkazů.

7. dubna 2013Rožnovský pohár v ZPV:
V sobotu 6. dubna jsme ve spolupráci s OORM Náchod uspořádali 13. ročník Rožnovského poháru v ZPV. Místem konání bylo hřiště za sokolovnou a blízké okolí. Do závodu se celkem zaregistrovaly 3 hlídky přípravky, 11 hlídek mladších dětí, 11 hlídek starších dětí, 3 dorostenecké hlídky, 9 dorostenců jednotlivců a 7 dorostenek jednotlivkyň. Účast tak oproti minulému ročníku bylo o něco nižší.
Jako první se do závodu vydala hlídka domácí přípravky, která v konečném hodnocení obsadila první místo. Na druhém a třetím místě se umístily hlídky z Holohlav.
V kategorii mladších dětí jako první také startovalo naše družstvo, které po trati posbíralo celkem 31 trestných minut a obsadilo 9. místo. Zvítězilo „áčko“ Nahořan, které mělo 12 trestných, stejně jako druhé Mezilesí, které ovšem v běhu zaostalo o cca 20 vteřin. Na třetím místě skončila Zvole, která sice dosáhla nejrychlejšího běžeckého času (0:26:13,47), ale připočtení 16 trestných srazilo toto družstvo na nejnižší stupínek na pomyslných stupních vítězů.
Vítězem v kategorii starších dětí se stalo Mezilesí, které mělo pouze 6 trestných. Druhé místo vybojovala Líšnice (okres Ústí nad Orlicí) a třetí skončil Žernov. Nejrychleji trať zvládla Česká Metuje (0:25:48,66), která ale posbírala 13 trestných a v konečném hodnocení to stačilo na 4. místo.
V soutěži dorosteneckých hlídek, které byly hodnoceny dle pravidel hry Plamen pro starší děti, zvítězily Bohuslavice před naším družstvem a Zvolí.
V dorostencích jednotlivcích zvítězil Petr Rak (0:17,47,22) před Janem Runštukem (0:19:15,74) a Jakubem Vondrou (0:20:07,05). Za zmínku stojí, že umístění na druhém a třetím místě bylo totožné s loňskými výsledky. Do hodnocení nejlepších mohl zasáhnout i Martin Runštuk, ale jelikož minul jedno kontrolní stanoviště, tak dle pravidel následovalo vyloučení ze závodu. Mezi dorostenkami byla nejrychlejší Jana Štanclová (0:22:28,00) před Eliškou Klikarovou (0:24:04,50) a Petrou Fléglovou (0:24:53,33).
Souběžně se ZPV probíhal na hřišti za sokolovnou i závod v překážkovém běhu na 70 metrů. V mladších dětech se zúčastnilo 6 soutěžících. Nejrychlejší byla stejně jako loni Aneta Vlášková ze Zvole (39,84), následovali další zástupci SDH Zvole – Petra Karešová (40,49) a Barbora Vyhlídová (43,31). V kategorii starších svůj pokus odběhlo celkem 13 dětí. Zvítězil Jakub Vondra ze Stolína (0:26,90) před Michalem Čepelkou z Bohuslavic (31,79) a Alenou Hamplovou ze Zvole (32,04).
Celá akce byla ukončena okolo 13:30. Počasí se oproti minulým dnům celkem vydařilo – nepršelo, nechumelilo a ani nefoukalo. Zdravotní dohled nad soutěží měl Český červený kříž z Hradce Králové, jehož zástupcům děkujeme. Ve fotogalerii si již můžete prohlédnout fotografie.

  1. Výsledky Rožnovského poháru v ZPV 2013
  2. Výsledky soutěže jednotlivců v překážkovém běhu na 70 metrů
  3. Fotografie z Rožnovského poháru v ZPV 2013 (www.mladihasici.xf.cz)

7. dubna 2013Okrsek Velichovky:
Ve středu 3.4 se členové výjezdové jednotky zúčastnili okrskového školení na téma bezpečnost práce.

1. dubna 2013Členská schůze:
V pátek 29. března proběhla pravidelná členská schůze SDH, na které se především řešili záležitosti týkající se organizace ZPV. Příprava proběhne v pátek 5. dubna v 16 hodin.

12. března 2013Dětský karneval:
V neděli 3. března jsme po roce opět uspořádali Dětský karneval. Fotografie z této akce můžete nalézt ve fotogalerii.

12. března 2013Uzlovka Miletín:
V sobotu 2. března se naše starší děti a dorostenka Lucie Jaklová zúčastnili uzlovky v Miletíně. V konkurenci 44 soutěžících se nejlépe umístila Jana Hlavová, když obsadila 28. místo s časem 52,01. Naše zbylé závodnice se umístily ve čtvrté desítce – Anna Haková 32. místo (60,83), Kristýna Kodešová 33. místo (67,32), Adéla Cisárová 34. místo (69,93) a Monika Huňáková 36. místo (78,89). Lucie Jaklová skončila mezi 18 dorostenci na 17. místě za čas 57,81. Fotografie ze soutěže jsou vloženy ve fotogalerii.

3. března 2013Maškarní bál:
V pátek 1. března jsme Maškarním bálem ukončili letošní plesovou sezonu v naší obci. Klesající návštěvnost těchto akcí jak u nás, tak v okolí pokračovala – bálu se zúčastnilo 155 lidí. Krátce po 22. hodině bylo vyhodnoceno pět nejhezčích masek. Do hlasování se opět mohli zapojit všichni účastníci bálu, kteří rozhodli takto: na pátem místě skončil Strýček Pompo, čtvrté místo obsadili anděl s čerticí. Na třetí pozici skončila Sněhurka a sedm trpaslíků. Druzí skončili kat, bubeník a trestankyně. Vítězství nakonec připadlo tlupě neandrtálkyň. Všechny vyhodnocené masky byly odměněny menšími dary.
Všem zúčastněným děkujeme za účast a budeme se na Vás těšit opět na nějaké další akci (pálení čarodějnic, hasičská soutěž, …). Ve fotogalerii si již můžete prohlédnout snímky z bálu.

24. února 2013Členská schůze:
V pátek 22. února proběhla druhá letošní členská schůze. Nejprve proběhlo zhodnocení hasičského plesu a následně jsme projednali přípravu maškarního bálu a dětského karnevalu. Obě tyto akce proběhnou o nadcházejícím víkendu.
Důležité termíny pro členy SDH vyplývající z členské schůze:

  1. čtvrtek 28. února, 17:00: Příprava sálu na maškarní bál
  2. sobota 2. března, 16:00 – Úklid sálu po maškarním bále, příprava na dětský karneval
  3. neděle 3. března, cca 16:00 – ihned po skončení dětského karnevalu úklid sálu

24. února 2013Uzlovka Česká Metuje:
V sobotu 9. února se naši jednotlivci zúčastnili uzlové štafety v České Metuji. V kategorii starších dětí startovaly Jana Hlavová, která skončila na 7. místě (čas 0:46,7), Lukáš Jakl 17. místo (1:16,2), Monika Huňáková 18. místo (1:16,9), Kristýna Kodešová 21. místo (1:24,6), Anna Haková 22. místo (1:28,8) a Adéla Cisárová 28. místo (2:40,3). Lucie Jaklová se v dorostenecké kategorii umístila na 9.místě s časem 0:53,1. Ve fotogalerii můžete nalézt fotografie ze soutěže.

10. února 2013Hasičský ples:
V pátek 8. února jsme uspořádali v místní sokolovně tradiční Hasičský ples. Zahájení proběhlo krátce po 20. hodině hudební kapelou MP2. Oproti minulým létům jsme letos o hlavní ceny (dorty, lékárničky, sele, zrcadla) nelosovali, ale vydávali je společně s ostatními cenami, kterých bylo dohromady necelých 200. Návštevnost byla letos o něco nižší, než bývá zvykem – 154 platících účastníků. Ples byl ukončen krátce po 3. hodině ranní. Fotografie již můžete nalézt ve fotogalerii.

10. února 2013Okrsek Velichovky:
V pátek 1. února se zvolení delegáti sboru zúčastnili výroční valné hromady okrsku Velichovky, která proběhla v Zaloňově.

22. ledna 2013Členská schůze:
V pátek 18. ledna proběhla první členská schůze v roce 2013. Hlavním bodem jednání byla organizace hasičského plesu, který pořádáme o druhém únorovém pátku – 8. února.
Důležité termíny pro členy SDH vyplývající z členské schůze:

  1. čtvrtek 7. února, 17:00: Příprava sálu na hasičský ples
  2. pátek 8. února, 16:00: Závěrečná příprava sálu na hasičský ples
  3. sobota 9. února, 16:00 – Úklid sálu po hasičském plese

22. ledna 2013Návštěvnost webu:
Na webové stránky našeho sboru bylo v loňském roce zaznamenáno celkem 6 057 přístupů. Největší počet návštěv byl již tradičně po maškarním plese (4. března), kdy si stránky zobrazilo 159 návštěvníků.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com