Zpět na Archiv činnosti

Archiv událostí z roku 2008

13.12.2008Výroční valná hromada:
V sobotu 13.prosince se zástupce sboru zúčastnil výroční valné hromady SDH Heřmanice.

13.12.2008Výroční valná hromada:
V pátek 12.prosince proběhla v sokolovně výroční valná hromada našeho sboru, kterou kolem 19:30 zahájil starosta sboru přivítáním všech zúčastněných. Následovalo přednesení programu jednání a začal se hodnotit rok 2008. Hodnocení se postupně zhostili velitel sboru, zástupce mladých hasičů, hospodářka a zástupce revizní komise. Členové sboru si schválili zvýšení členských příspěvků. Dále se předávala různá ocenění, zvolili jsme si zástupce na okrskovou valnou hromadu. Před schválením usnesení proběhla krátká diskuze, ve které především vystoupili hosté – zástupce za OSH Náchod, zástupci SDH Velichovky a SDH Heřmanice a starostka obce Rožnov. Následovalo schválení usnesení a závěr. Po skončení oficiální části bylo promítnuto video ze soutěžní sezony mužů a video z pořádaných akcí. Na úplný závěr nám byla naservírována večeře.

29.11.2008Výroční valná hromada:
V pátek 28.listopadu se zástupci sboru zúčastnili výroční valné hromady SDH Velichovky.

29.11.2008Fotogalerie:
Do fotogalerie přidána druhá část fotek z námětového cvičení, které proběhlo 16.října. Děkuji Velichovákům za poskytnutí snímků.

23.11.2008Porada vedoucích mládeže:
V sobotu 22.listopadu proběhla ve Velkém Poříčí porada vedoucích mládeže okresu Náchod, které se za náš sbor zúčastnili Iveta Kodešová a Jan Pišta. Proběhlo zhodnocní činnosti za rok 2008 a byl schválen plán činnosti na rok 2009, ve kterém k zásadním změnám oproti letošnímu roku nedošlo.

21.11.2008Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 20.listopadu jsme se zúčastnili okrskového školení ve Velichovkách na téma požární ochrana.

14.11.2008Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 13.listopadu se zástupci sboru zúčastnili okrskové schůze v Hustířanech. Zástupci Zaloňova oznámili, že výroční valnou hromadu uspořádají až v lednu. Byly určeni okrskoví delegáti, kteří budou zastupovat okrsek na jednotlivých výročních valných hromadách. Naši delegáti se zúčastní valné hromady ve Velichovkách (28.11.). Ve čtvrtek 20.listopadu proběhne poslední okrskové školení v tomto roce, které se koná ve Velichovkách od 18 hodin.

8.11.2008Členská schůze:
V pátek 7.listopadu proběhla členská schůze hasičů. Byli jsme informováni o tom, že na plesy již máme zajištěnou hudbu, Rožnovský pohár v ZPV proběhne v příštím roce 4.dubna. Dále se řešilo složení výjezdové jednotky obce. Příští členská schůze se uskuteční 5.prosince.

28.10.2008Videogalerie:
Do videogalerie vložen sestřih nejrychlejších útoků družstva mužů v letošním roce.

19.10.2008ZPV v Mezilesí:
V sobotu 18.října jsme se zúčastnili závodu požárnické všestrannosti v Mezilesí. Do závodu jsme přihlásili nekompletní hlídku mladších dětí, starší hlídku a do soutěže dorostenců jednotlivců Pavla Hartmana. Mladší hlídka vybíhala jako úplně poslední v mladší kategorii s číslem 34. Na prvním stanovišti – střelbě zůstalo stát 7 špalíčků. Další trestné minuty naskočily za 2 špatně uvázané uzly a 4 trestné za požární ochranu. V celkovém hodnocení se mladší hlídka umístila na 23.místě, zvítězila domácí hlídka. Do starší kategorie se přihlásilo celkem 38 hlídek, naše startovala mezi prvními s číslem 55. Na střelbě zůstalo stát 6 špalíčků, další trestné (3) přibyly stejně jako u mladších na uzlech a 2 na požární ochraně. Po součtu běžeckého času 50:10,7 a 11 trestných byl výsledný čas 1 hodina 1 minuta a 10,7 sekundy. V konečných výsledcích se naše starší hlídka umístila na 21.místě, zvítězila nekompletní hlídka z Jasenné. Do soutěže dorostenců jednotlivců se zaregistrovalo 14 závodníků. Pavel Hartman na trati posbíral 5 trestných minut – 3 na optické signalizaci a po jedné na střelbě a šplhu a celkově se umístil na 9.místě. Fotografie ze soutěže jsou vloženy.

19.10.2008Celoroční hodnocení kolektivů MH na okrese Náchod:
Po závěrečné soutěži v Mezilesí proběhlo vyhodnocení kolektivů mladých hasičů za rok 2008 v hodnocení aktivity, byly vyhlášeny výsledky Poháru OORM Náchod a Poháru starosty OSH Náchod.
V hodnocení aktivity kolektivů MH jsme se v mladší kategorii umístili na 16.místě ze 45 hodnocených kolektivů. Ve starší kategorii jsme se umístili hůře a to na 24.místě ze 46 kolektivů. Do tohoto hodnocení se započítává účast na soutěžích, včasná registrace, zaplacení členských příspěvků, soutěž požární ochrana očima dětí a vedení kroniky.
V Poháru OORM se mladší kolektiv umístil na 14.místě a starší na 28.místě.
A v Poháru starosty OSH Náchod, který se počítá na základě výsledků aktivity a Pohár OORM se mladší děti umístily na 15.místě, starší děti obsadily 26.místo.

17.10.2008Požární poplach:
Ve čtvrtek 16.října jsme v 16:47 vyjeli na požár neobydlené budovy ve Velichovkách. Při příjezdu na místo požáru, zde již zasahovala JSDH Velichovky a naším úkolem bylo zajistit dálkovou dopravu vody na doplňování cisterny. Čerpací stanoviště bylo zřízeno ze studně pod kopcem – asi 100 metrů od hořícího objektu. Po zřízení dálkové dopravy vody jsme dostali další úkol – odstranit prkna ze zatlučeného okna na druhé straně budovy, tak aby mohli i odtud do objektu vstoupit hasiči v dýchací technice. Zásah byl ukončen před 18. hodinou.
Tento zásah byl námětovým cvičením okrsku Velichovky. Po skončení cvičení proběhlo ještě krátké školení na dýchací techniku. Fotografie jsou již přidány.

12.10.2008Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 9.října proběhla v Neznášově schůze okrsku Velichovky. Dojednaly se předvším termíny výročních valných hromad. V Zaloňově 21.listopadu, ve Velichovkách 28.listopadu, v Rožnově 12.prosince. Termín okrskové valné hromady byl předběžně stanoven na 23.ledna 2009.

6.10.2008Média:
V pondělním vydání Náchodského deníku vyšel krátký článek o sobotní soutěži v Jezbinách. Tuto zprávu si můžete přečíst zde. Součástí je i menší fotogalerie.

4.10.2008Zlatá proudnice:
V sobotu 4.října jsme se s družstvem mužů a dětskými družstvy zúčastnili tradiční soutěže Zlatá proudnice v nedalekých Jezbinách. Soutěž začala krátce po 10.hodině požárními útoky mužů. Vzhledem k tomu, že se i letos běhalo na dvě základny, tak soutěž odsýpala. Naše družstvo šlo na řadu jako čtrnácté a dosáhli jsme času 35,50. Této poslední soutěže v letošním roce se zúčastnilo celkem 17 družstev včetně jednoho polského družstva, naše umístění bylo na 6.místě. Zlatou proudnici vyhráli muži z Roudnice výborným časem 23,03. Po odběhnutí pouhých dvou družstev žen začala soutěž dětí, do které bylo v obou kategoriích přihlášeno po 4 družstvech. Na této soutěži jsme opět spolupracovali se sbory ze Zaloňova a Heřmanic. V mladší kategorii zvítězilo naše družstvo časem 32,60, následovaly Heřmanice, Zaloňov a Jasenná. Ve starší kategorii se z vítězství radoval Zaloňov (28,66), druhé místo obsadila Jasenná (34,62). Třetí a čtvrté místo připadlo vzhledem k dlouhým nástřikům družstvům z Heřmanic (41,16), respektive Rožnova (43,81). Touto soutěží jsme se pro letošní rok rozloučili s požárními útoky, dětská družstva čeká ještě za 14 dní ZPV v Mezilesí a soutěžní sezona 2008 tím bude definitivně uzavřena. Fotografie jsou již vloženy.

4.10.2008Členská schůze:
V pátek 3.října proběhla pravidelná členská schůze, na které byl stanoven předběžný termín výroční valné hromady na pátek 12.prosince. Současně byly předběžně stanoveny i termíny plesů na 6.února a 6.března. Uváděné termíny se mohou ještě změnit.

27.9.2008O pohár starosty obce Černožice:
Poslední zářijovou sobotu jsme si s družstvem mužů jeli zasoutěžit opět do hradeckého okresu, tentokrát byla cílem nedaleká obec Černožice. Počasí se vydařilo, bylo příjemně teplo a skoro nefoukalo. Po zaregistrování do soutěže jsme čekali na slavnostní nástup všech družstev, který se uskutečnil asi v 10:15. Po představení rozhodčích soutěže a poradě velitelů následovalo losování startovních čísel – pro nás to bylo číslo 7. Soutěž byla zahájena kolem 10:30 domácím družstvem, které dosáhlo času 35,31. Druzí startovali muži z Holohlav a dosáhli času 28,25. Následoval nedokončený útok Stračova, který je pravidelným účastníkem seriálu soutěží VČHL. Následovala mužstva Vlkova, Břízy a Černožic B. Po té jsme si již základnu začali připravovat my a postupně jsme se stavěli na startovní čáru, pro tuto soutěž jsme museli kvůli pracovní vytíženosti udělat dvě změny – jednu na stroji a jednu na rozdělovači. Po výstřelu startéra jsme se vrhli do provádění požárního útoku, stopky se nakonec zastavily na hodnotě 34,85, což v tu chvíli znamenalo druhé místo. Současně to byl náš letošní nejlepší čas na 3B s nástřikovými terči. Na druhém místě jsme se ovšem dlouho neohřáli, když nás hned dalším pokusem předstihli muži z Rozběřic časem 27,35 a ujali se vedení v soutěži. Následovalo další silné družstvo z Lejšovky, které se před nás dokázalo dostat o pouhých 28 setin. Dalším, kdo nás odsunul byl Hoříněves, který předvedl útok o 42 setin rychleji než my. V konečném hodnocení 14 zúčastněných družstev jsme se umístili na 5.místě. Příští týden nás ještě čeká poslední soutěž v Jezbinách a pro tuto soutěžní sezonu to bude vše a nastane zimní přestávka. Fotografie a video jsou již k dispozici.

27.9.2008Fotogalerie:
Doplněny fotografie z Hustířanka Cupu, který se konal minulý týden v Dubenci.

20.9.2008Hustířanka Cup:
Na požádání starostky obce se naši mladí hasiči zúčastnili sportovního turnaje Hustířanka Cup, který se konal v sobotu 20.září v Dubenci v areálu před hasičárnou. Mladší děti se účastnily turnaje ve vybíjené, kde naše šestičlenné družstvo obsadilo 4.místo. Starší děti měly na programu turnaj v malé kopané, kde skončily na pěkném třetím místě. Pořadatelem celé akce byl mikroregion Hustířanka a turnajů se účastnila družstva reprezentující jednotlivé obce mikroregionu plus jedna polská výprava.

20.9.2008Videogalerie:
Vložena videa z Habřiny. První je sestřih dětských útoků spolupracujících SDH Rožnov, Zaloňov a Heřmanice. Druhé je soutěžní pokus družstva mužů.

14.9.2008Fotogalerie:
Fotogalerie doplněna o sérii fotek ze srpnových pohárových soutěží v Jasenné, z nočního Dubence a soutěže MH v Malšově Lhotě. Rovněž byly přidány i fotky ze včerejší soutěže v sousední Habřině.

14.9.2008Videogalerie:
Ke stažení přidáno video útoku družstva mužů z Jasenné. A na ukázku vložena videa ze srpnové soutěže VČHL z Velichovek.

13.9.2008O pohár starostky SDH Habřina:
V sobotu 13.září jsme s družstvy mužů, mladších a starších dětí odjeli na soutěž do sousedního hradeckého okresu. Konkrétně se jednalo o soutěž v Habřině, kde nás přivítalo slunečné, ale chladné a větrné počasí. Jako první se z našich družstev začali připravovat muži, kteří ve své kategorii startovali jedenáctí. Potíže s připojením „béčka“ na přetlakový ventil způsobil zdržení při roztahování hadic a výsledný čas se zastavil na hodnotě 41,62. V konečném hodnocení to stačilo až na 9.místo. Dětskou soutěž zahájila mladší kategorie. Naše družstvo šlo jako páté a útok dokončilo v čase 34,32. Tento čas znamenal v konkurenci 8 družstev umístění na třetím místě. Starší děti startovaly také páté a dosáhly času 29,87 a umístily se na třetím místě.

7.9.2008Členská schůze:
V pátek 5.září proběhla pravidelná členská schůze a jelikož se jednalo o první schůzi po naší červencové soutěži, byli jsme seznámeni s finanční stránkou pořádané akce.

2.9.2008Fotogalerie:
Vloženy fotografie z víkendových soutěží v Jasenné, Dubenci a Malšově Lhotě. Rovněž byly doplněny i výsledky soutěží.

1.9.2008Lhotecký pohár:
Poslední prázdninový den jsme se s dětskými družstvy zúčastnili Lhoteckého poháru v Malšově Lhotě. Na soutěž jsme vyrazili společně s Heřmanicemi a Zaloňovem. Soutěž začala slavnostním nástupem v 10 hodin, následovala krátká porada vedoucích, po které se soutěž mohla na plno rozběhnout. Soutěžilo se v požárním útoku a štafetě dvojic. Mladší děti začínaly na požárním útoku, na kterém se nestřikalo na terče, ale na Soptíky. Naše družstvo dosáhlo času 28,87, Zaloňov 27,24 a Heřmanice 47,35. Po odběhnutí útoků všech 16 družstev mladších dětí následovala ukázka požárního zásahu na hořící domek v podání mladých hasičů ze Sovětic, kteří za předvedenou ukázku sklidili velký potlesk. Následovalo druhé kolo požárních útoků mladších dětí, započítával se lepší čas. Naše družstvo se nezlepšilo (29,39), Zaloňov také ne (29,17) a ani Heřmanice se nezlepšily (72,98). Nejrychlejšího času dosáhlo druhé družstvo Provoze – 21,28. Souběžně s útoky mladších dětí probíhala soutěž 8 družstev starších dětí na štafetě dvojic. Družstvu Rožnova se započítával čas 66,89, Heřmanicím 70,10 a Zaloňovu 87,14. Jediným, kdo se dostal pod minutu a tudíž i v této disciplíně zvítězil bylo družstvo z Klamoše (59,93). Na štafetu dvojic se postupně začaly přesouvat mladší děti. Naše děti zde dosáhly času 85,96, Zaloňov 90,77 a Heřmanice 94,61. Vítězem se tu stalo družstvo z Hřibojed (65,22). Soutěž starších dětí v požárním útoku byla napínavá až do samotného konce. V prvních pokusech zaběhlo naše družstvo čas 31,40, Heřmanice 30,56 a Zaloňov 31,68. První místo patřilo domácím za čas 21,54. Ve druhých pokusech se všechna družstva až na Klamoš zlepšila. Naše družstvo se zlepšilo na 24,25, Heřmanice na 27,39 a Zaloňov na 26,92. Na nejrychlejší útok soutěže se čekalo až do úplného konce, kde se domácí zlepšili na čas 19,77.
Následovalo vyhlášení výsledků – vyhodnocovala se nejlepší 3 družstva v obou kategoriích, v obou disciplínách a následně konečné výsledky, které vznikly součtem pořadí a družstva si od prvního místa vybírala věcné ceny. Naše mladší děti skončily celkově na 5.místě, když se v útoku umístily na 9.místě a ve štafetě na 5.místě. Zaloňov skončil osmý a Heřmanice dvanácté. Vítězem se staly Hřibojedy. Starší děti skončily celkově na 4.místě, když v útoku tak i ve štafetě skončily rovněž čtvrté. Heřmanice skončily sedmé a Zaloňov osmý. Vítězem se ve starší kategorii stala domácí Malšova Lhota. Soutěže se zúčastnila družstva ze všech okresů Královéhradeckého kraje.

1.9.2008Noční soutěž v Dubenci:
Po návratu z Jasenné jsme se s družstvem mužů vypravili na noční soutěž do trutnovského okresu – do Dubence. Po přihlášení jsme si s pořadateli domluvili, že budeme startovat jako třetí. Kolem 21:15 jsme si začali připravovat základnu a 5 minut na to jsme stáli již připraveni na „startovní čáře“. Útok začal velmi slibně, rychlé nalití, dobře roztažená béčka, ale na rozdělovači se bohužel béčko odpojilo a to znamenalo velké zdržení. Po opětovném připojení a nástřiků do terčů se časomíra zastavila na hodnotě 70,34 a bylo z toho 9.místo. Následně pomohli Pavel Hartman na proudu a Jan Pišta na koši družstvu z Heřmanic vybojovat 2.místo.

1.9.2008Pohárová soutěž v Jasenné:
V sobotu 30.srpna jsme se zúčastnili pohárové soutěže v Jasenné. Soutěž začala v 10 hodin požárními útoky mladších dětí. Naše družstvo šlo na řadu jako sedmé a dosáhlo času 35,56. Tento čas znamenal v konkurenci 13 družstev umístění na bronzovém stupínku. V kategorii starších dětí bylo přihlášeno 11 družstev, naše startovalo jako šesté a útok byl docela vydařený – výsledný čas 31,50 stačil na nepopulární čtvrtou příčku. Po vyhlášení výsledků dětské soutěže začala soutěž dospělých. Obě kategorie měly totožnou trať – na 2B s překážkami. Levý proudař musel přetáhnout hadici C přes břevno a pravý proudař musel svoji hadici provléknout oknem. Družstvo mužů startovalo až čtrnácté a po problému s dotažením pravého proudu dosáhlo času 37,73 a umístilo se na 5.místě.

16.8.2008Závodní družstvo mužů:
Aktualizována stránka o závodním družstvu mužů – výsledky soutěží, kalendář plánovaných soutěží, složení družstva a fotografie.

8.8.2008Odkazy:
V odkazech aktualizován odkaz na SDH Heřmanice, pro který jsem vytvořil novou podobu webových stránek. Pro vstup na nové stránky můžete použít tento odkaz.

15.7.2008Videogalerie:
Vloženo video z dvoukolové soutěže v Račicích nad Trotinou, ve které jsme se umístili na třetím místě. Kolegům z Račic děkuji za poskytnutí záběrů.

13.7.2008Videogalerie:
Přidáno video ze soutěže ve Velkém Vřešťově.

12.7.2008Soutěž v požárním sportu v Račicích nad Trotinou:
Po odběhnutí útoku ve Velkém Vřešťově jsme se přesunuli na soutěž do hradeckého okresu – do Račic nad Trotinou, kde se konala netradiční dvoukolová soutěž, ve které se sčítaly časy z obou kol. První kolo proběhlo dle směrnic požárního sportu s nastartovaným strojem. Ve druhém kole na nás a ostatní družstva čekaly odlišnosti – stroj na základně nebyl nastartován, vodní zdroj byl pod úrovní terénu a proudnice, rozdělovač a sací koš měli soutěžící s sebou na startovní čáře. V prvním kole jsme šli na řadu jako poslední a útok jsme dokončili v čase 35,22. Tento čas stačil na průběžné první místo v soutěži. Ve druhém kole jsme startovali jako první a bohužel po problémech se spodním sáním se čas zastavil na hodnotě 73,53. V součtu obou kol jsme docílili výsledného času 108,75 a umístili jsme se na třetím místě. Doplněny fotky ze soutěže v Račicích i Velkém Vřešťově.

12.7.2008Pohárová soutěž ve Velkém Vřešťově:
V sobotu 12.července jsme se odpoledne zúčastnili s družstvem mužů pohárové soutěže ve Velkém Vřešťově. Po menších problémech s nalitím vody jsme dosáhli času 37,87, což v kvalitní konkurenci družstev stačilo na 6.místo.

12.7.2008Odkazy:
Přidán odkaz na SDH Račice nad Trotinou.

8.7.2008Videogalerie:
Ve videogalerii je nové video z domácí soutěže – útoky mladšího a staršího družstva mužů a stříbrný útok žen.

6.7.2008O putovní pohár starostky obce:
V sobotu 5.července proběhl 19.ročník soutěže v požárním útoku a současně to byl 4.ročník soutěže O putovní pohár starostky obce Rožnov. Do letošního ročníku se zaregistrovalo 8 družstev mužů, 3 družstva žen, 4 družstva mladších dětí, 6 družstev starších dětí a 2 družstva přípravky. Soutěž začala kolem půl jedenácté a jako první šli na start domácí muži, družstvo označené jako starší a jejich čas se zastavil na hodnotě 38,86. Na proudaře letos čekali opět překážky – levý proudař musel překonat kladinu a pravý musel prolézt dětským tunelem na útok CTIF. Dalším družstvem byl dosavadní lídr soutěže o putovní pohár – Holohlavy a po svém pokusu a čase 28,97 měly jistotu, že první místo jim bude patřit i po letošním ročníku. Jako třetí startovalo družstvo mužů ze Stolína a v průběžném pořadí se zařadilo za Holohlavy – 31,15. Následovali muži z Heřmanic, kteří dorazili na soutěž již v pátek večer a do rána zde přespali, ale jejich útok se jim příliš nepovedl a dosáhli času 45,71. Dalším družstvem bylo Zvole, druhé v průběžném hodnocení v putovním poháru a s časem 34,80 se zařadilo na průběžné třetí místo. Následovaly Jezbiny s časem 42,07 a dále druhé družstvo domácích označené jako mladší. Výsledný čas mladšího družstva byl 36,80 a průběžné čtvrté místo. Jako poslední startovali muži z Černožic, kteří dorazili na poslední chvíli ze souběžně konané soutěže ve Vlkově. Po problémech s odstartováním dosáhli času 35,71 a zařadili se na čtvrté místo. Konečné pořadí tedy bylo: 1. Holohlavy, 2. Stolín, 3. Zvole. Domácí se umístili na 5. a 6.místě. V průběžném hodnocení soutěže O putovní pohár si vítězné Holohlavy zvýšily svůj náskok před druhým Zvole na 22 vteřin, na třetí místo se propracovalo starší družstvo Rožnova, které přeskočilo vítěze roku 2006 – Velký Vřešťov, který se soutěže, stejně jako loňští vítězové z Velichovek, nezúčastnili.
Do soutěže žen odstartovaly první domácí – i zde na prodařky čekaly překážky a výsledný čas činil 40,44. Druhá startovala Jasenná, v hodnocení putovního poháru první. A pro domácí předvedly bohužel o necelou vteřinu lepší útok – 39,78 a ujaly se vedení, ze kterého je mohl sesadit pouze Černilov. To se jim po problémech nepovedlo a byl z toho čas 52,12 a třetí místo. V soutěži O putovní pohár Jasenná zvýšila náskok před druhým Lodínem, který zvítězil v letech 2005 a 2006, ale od té doby se u nás již neukázal, na 56 vteřin. Na třetí místo se posunuly domácí ženy, když přeskočily Habřinu.
Po skončení soutěže žen proběhla ještě soutěž trojic – požární útok na 2B ve třech lidech. Této soutěže se zúčastnila všechna družstva mužů, která startovala v klasické soutěži vyjma Černožic, které se vrátily do Vlkova. Místo nich se přihlásilo družstvo z Jasenné. Pořadí na prvních třech místech bylo podobné jako v klasické soutěži, zvítězily Holohlavy (37,53) před Stolínem (43,63) a mladším družstvem domácích (48,06). Pro vítěze byla připravená lahev alkoholu …
Soutěž dětí, která probíhala paralelně s útoky dospělých, se skládala ze štafety CTIF, štafety dvojic a požárního útoku. Vítěze určil součet pořadí v jednotlivých disciplínách. Začínalo se štafetou CTIF, kde se v mladších dětech nejlépe dařilo Holohlavům – 1:50,25, druhé skončilo Zvole (1:51,16), třetí Heřmanice (1:58,28) a čtvrté naše družstvo – 1:58,56. Štafetu dvojic zvládlo nejrychleji Zvole – 1:21,75, následovaly Holohlavy (1:31,72), Heřmanice (1:36,79) a Rožnov (1:44,37). Po těchto dvou disciplínách byly na prvním místě současně Holohlavy a Zvole a tak bylo jasné, že o vítězi rozhodne až útok. První startovalo Zvole a dosáhlo času 43,72. Mladší děti z Holohlavech šly na řadu hned po Zvoli a po zastavení časomíry na hodnotě 30,36 bylo jasné, že soutěž vyhrály. Následoval ještě Rožnov (39,72) a Heřmanice (31,88). Konečné pořadí vypadalo následovně: 1. Holohlavy (součet pořadí 4), 2. Zvole (7), 3. Heřmanice (8) a 4. Rožnov (11).
Ve starších dětech zvládla štafetu CTIF nejrychleji Jasenná v čase 1:23,78, následovaná Stolínem (1:29,94) a Holohlavy (1:32,28). Nejrychlejší čas na štafetě dvojic měla opět Jasenná – 1:03,10, druhé místo Holohlavy (1:08,50) a třetí Stolín (1:08,73). Následovala poslední disciplína a jak se nakonec ukázala tak byla velmi zajímavá. Jako první se na start postavily domácí děti a předvedly pěkný útok za 28,24. Následovaly Holohlavy s časem 28,97. Třetí šly na řadu starší děti ze Stolína a jejich útok trval o 4 setiny déle než Holohlavům – 29,01. Jako čtvrtá šla Jasenná a předvedla nejlepší útok dne – 24,60. Předposlední se na startovní čáru postavily Heřmanice a dosáhly času 26,30, což bylo průběžné druhé místo v disciplíně. Posledním družstvem byl Zaloňov, který jako jediný nepokořil hranici 30 vteřin – 35,24. V konečném součtu pořadí obsadila první místo Jasenná (3). Druhé místo Holohlavy (9), třetí Stolín (10), na čtvrtém místě se umístily Heřmanice (12), pátý Rožnov (13) a šestý Zaloňov (16).
Ve stejných disciplínách jako mladší a starší děti soutěžila i družstva přípravek, kde zvítězilo Zvole před Rožnovem.
Fotografie ze soutěže jsou již k dispozici, v odkazech níže jsou výsledky soutěže ve formátu pdf a průběžné pořadí v soutěži O putovní pohár starostky obce po předposledním ročníku.

Výsledky muži, ženy, trojice
Výsledky přípravka, ml. děti, st. děti
Průběžné pořadí O putovní pohár starostky obce

30.6.2008Výlet:
V sobotu 28.června jsme opět po roce uspořádali výlet. První zastávkou byly Ratibořice – procházka Babiččiným údolím, následoval přesun do Náchoda – do pivovaru a na zámek. Fotky z výletu jsou vloženy.

29.6.2008Členská schůze:
V pátek 27.června proběhla pravidelná členská schůze hasičů. Hlavním bodem byly organizační záležitosti týkající se soutěže O putovní pohár starostky obce, která proběhne v sobotu 5.července. Příprava hřiště za sokolovnou proběhne v pátek 4.července od 17 hodin.

26.6.2008Videogalerie:
Do videogalerie přidány 3 nová videa. Prvním je útok družstva přípravky na soutěži v Holohlavech, SDH Holohlavy děkuji za poskytnutí záběrů. Druhé video je ze soutěže ve Smiřicích, kde mladí hasiči ze Sovětic předvedli útok na hořící dům, včetně evakuace osob – balet. Posledním videem jsou soutěžní pokusy družstva mužů na soutěžích ve Smiřicích a v Hřibojedech.

25.6.2008Soutěž v Hřibojedech:
V neděli 22.června se uskutečnila soutěž v Hřibojedech. Na tuto soutěž jsme přihlásili družstvo mužů, mladších dětí, starších dětí a družstvo přípravky. Soutěž začala tradičně – útoky družstev mužů, naše družstvo šlo na řadu jako páté a po menším problému na rozdělovači jsme útok ukončili časem 35,71. Tento čas v konečném hodnocení stačil na nepopulární 4.místo. Souběžně s útoky dospělých probíhala soutěž dětí ve štafetě dvojic. Starší děti zde dosáhly času 1:22 a ve velké konkurenci obsadily 13.místo, mladší děti se umístily na 7.místě s časem 1:27 a přípravka skončila třináctá s časem 2:43. V požárních útocích se zadařilo starším dětem, když časem 32,84 skončily třetí. Dařilo se i mladším, když v hodnocení disciplíny skončily na čtvrtém místě (37,93). Přípravka dosáhla času 73,41 a obsadila desáté místo. Součástí této soutěže byla i soutěž jednotlivců na 60 metrů s překážkami pro přípravku. Zde jsme měli trojnásobné zastoupení, nejlépe se zadařilo Jaroslavu Kodešovi, který skončil 13., David Kučera 15. a Andulka Kálalová 16. Fotogalerie ze soutěže byly přidány.

21.6.2008Pohárová soutěž ve Smiřicích:
V sobotu 21.června jsme se s družstvem mužů zúčastnili soutěže O pohár starosty SDH Smiřice. Ve vyrovnané soutěži náš čas 33,15 na lepší než páté místo nestačil. Fotografie vloženy.

17.6.2008Videogalerie:
Vloženo video útoku družstva mužů z Holohlav.

14.6.2008Pohárová soutěž v Holohlavech:
V sobotu 14.června jsme se s družstvy mužů, mladších dětí, přípravky a starších dětí zúčastnili pohárové soutěže v Holohlavech. Soutěž začala požárními útoky mužů, my jsme šli na řadu jako čtvrtí a po problémech při šroubování savic jsme dosáhli času 43,03. Tento čas znamenal v konečném hodnocení 5.místo. V této kategorii jsme ještě vypomohli družstvu Heřmanic a dosáhli jsme času 43,17 a obsadili 6.místo. Souběžně s útoky probíhala soutěž dětí ve štafetě dvojic, mladší děti zde dosáhly času 96,57, přípravka, která byla hodnocena rovněž v této kategorii dosáhla času 162,32. Starším dětem se zapisoval čas 81,54. Závěr soutěže patřil útokům dětí. Mladší zaznamenaly čas 93,37, přípravka 113,12 a starší děti 57,92. Výsledné pořadí stanovil součet časů z obou disciplín. Přípravka obsadila 6.místo, mladší děti 5.místo a starší děti 7.místo. Na této soutěži vypomáhaly děti ještě družstvům ze Zaloňova a z Heřmanic. Fotografie ze soutěže si již můžete prohlédnout, v průběhu příštího týdne bude vloženo i video.

12.6.2008Fotogalerie:
Přidány fotografie z nedělního dětského dne. Současně je ve videogalerii ke stažení krátký sestřih z této akce.

8.6.2008Dětský den:
V neděli 8.června jsme uspořádali Dětský den, bohužel počasí příliš nepřálo a tak účast byla nízká. Kromě různých soutěží a her na děti čekali koně, jak osedlané, tak zapřažené, psí spřežení, trampolína a závěr obstarala jízda v hasičském autě.

7.6.2008Okresní kolo v požárním sportu:
V sobotu 7.června proběhlo v Náchodě okresní kolo v požárním sportu. Za náš sbor se ho jako rozhodčí na disciplínách účastnili Jaroslav Kodeš a Jan Pišta. Z vítězství se radovali muži z Velichovek a ženy z Meziměstí. Na krajské kolo postupují muži i ženy z Meziměstí.

7.6.2008Členská schůze:
V pátek 6.června proběhla členská schůze hasičů, na které se dořešily záležitosti týkající se dětského dnu a výletu. Příští schůze se vzhledem k pořádání červencové soutěže uskuteční v pátek 27.června.

1.6.2008Videogalerie:
Vloženo video z pohárové soutěže v Josefově, ve kterém družstvo mužů vybojovalo druhé místo.

24.5.2008Pohárová soutěž v Josefově:
V sobotu 24.května jsme se s družstvem mužů zúčastnili pohárové soutěže v Josefově u Podklasného mlýna. Po menším zaváhání na béčkách jsme dosáhli času 42,56. Tento čas znamenal v konečném hodnocení druhé místo o pouhých 26 setin za domácími vítězi. Po skončení soutěže proběhla ještě soutěž v požárním útoku na 2B ve 4 lidech. Na start jsme se postavili až jako poslední a dosáhli jsme času 49,20 a tuto netradiční soutěž jsme vyhráli. Fotografie jsou již vloženy.

22.5.2008Fotogalerie:
Vložena série fotek ze soutěží v technických disciplínách mladých hasičů z poslední soutěže v Bohdašíně a předcházející v Nízké Srbské.

22.5.2008Okrsek Velichovky:
Ve středu 21.května jsme se v zaloňovské hasičské zbrojnici zúčastnili okrskového školení na téma bezpečnost práce.

17.5.2008Bohdašínský pohár:
V sobotu 17.května jsme se s dětskými družstvy zúčastnili Bohdašínského poháru v technických disciplínách. Mladší děti začaly na štafetě dvojic, kde dosáhly času 1:43,8. Tento čas znamenal 9.místo v disciplíně. Po odběhnutí jsme se přesunuli na džberovky, kde jsme časem 1:20,7 obsadili 11.místo. Následoval požární útok Plamen, ve kterém se mladším dětem zadařilo nejlépe a obsadily zde krásné druhé místo za čas 40,5. Na závěr si ještě odběhly štafetu 4 x 60 metrů, ve které se umístily na 10.místě za čas 1:11,2. V konečném součtu umístění na jednotlivých disciplínách se v konkurenci 16 družstev umístily na 7.místě. Starší děti také začaly na štafetě dvojic, kde si připsaly 8.místo za čas 1:10,8. Následovaly džberovky a čas 49,3, který znamenal až 18.místo. Třetí disciplínou byla štafeta 4 x 60 metrů a výsledný čas činil 53,5 – 14.místo. Na závěr se starší děti postavily na start požárního útoku Plamen a zde se umístily stejně jako mladší děti na druhém místě za čas 36 vteřin pouhou vteřinu za vítězným Bezděkovem. V konečném hodnocení se umístily na 11.místě. Tato soutěž byla poslední kvalifikační soutěží před okresním kolem hry Plamen, které se uskuteční již příští týden. V letošním ročníku okresního kola zastoupení mít nebudeme, v následujících týdnech nás čekají pohárové soutěže. Fotografie ze soutěže jsou již vloženy.

15.5.2008Víkendová brigáda na PS 12:
O víkendu 10. až 11.května jsme si udělali brigádu na PS 12 – průběh prací je zachycen na fotkách ve fotogalerii.

13.5.2008Odkazy:
Po delší době jsou tu nové odkazy – tentokrát do trutnovského okresu. Jedná se o odkazy na hasičský sbor města Špindlerův Mlýn a na dobrovolné hasiče z Havlovic.

7.5.2008Fotogalerie:
Do fotogalerie vloženy fotky z neděle – ze soutěže MH v Nízké Srbské a prohlídky požární stanice ve Velkém Poříčí.

5.5.2008Pohár starosty Nízká Srbská:
V neděli 4.května jsme se s družstevem mladších dětí zúčastnili další soutěže zařazené do kvalifikace na okresní kolo hry Plamen. V Nízké Srbské nás čekaly tradičně 3 disciplíny – štafeta dvojic, štafeta 4 x 60 metrů a požární útok Plamen. První discplínou, na které se děti představily byla štafeta dvojic. Výsledný čas na této štafetě byl 1:31,6. V konečném hodnocení disciplíny z toho bylo pěkné 6.místo. Druhou splněnou disciplínou byl požární útok za čas 52,4 a v hodnocení disciplíny to stačilo rovněž na 6.místo. Na štafetě 4 x 60 metrů se nám započítal čas 1:20,1, což znamenalo 11.místo v disciplíně. V konečném hodnocení, kdy se sečetla umístění z jednotlivých disciplín, jsme se umístili na 9.místě. V kategorii starších dětí vypomáhali René Cisár a Filip Jakl družstvu Zaloňova, které se umístilo na 17.místě. Při návratu ze soutěže jsme se zastavili na stanici HZS ve Velkém Poříčí, kde jsme si prohlédli techniku a navštívili operační středisko.

3.5.2008Členská schůze:
V pátek 2.května proběhla pravidelná členská schůze hasičů. Dětský den uspořádáme v neděli 8.června a na výlet se pojede 28.června.

2.5.2008Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 1.května proběhla v Rožnově za sokolovnou za účasti 4 družstev okrsková soutěž v požárním útoku. Nejlepšího času dosáhlo mladší družstvo Velichovek – 32,73. Na druhém místě se umístilo naše družstvo – 42,67, následovaly starší Velichovky 64,87 a čtvrté místo obsadil Zaloňov – 68,32. Po skončení soutěže proběhlo školení jednotek, kterého se ujal starosta OSH Náchod Ivan Kraus. Vloženy fotky ze soutěže.

2.5.2008Fotogalerie:
Do fotogalerie vloženy fotky z prvního tréniku soutěžního družstva mužů.

27.4.2008Sběr starého železa:
V sobotu 26.dubna jsme v odpoledních hodinách provedli sběr starého železa a autobaterií v obci Rožnov a části Neznášov.

25.4.2008Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 24.dubna proběhla v Neznášově druhá letošní výborová schůze okrsku Velichovky, které se zúčastnili zástupci Velichovek, Zaloňova a Rožnova. Omluven byl zástupce Rtyně. Byli jsme seznámeni s probíranými záležitostmi ze shromáždění starostů ze dne 11.4. Dalším bodem bylo naplánování činnosti okrsku – ve čtvrtek 1.května proběhne od 17 hodin v Rožnově za sokolovnou okrsková soutěž a následně se uskuteční okrskové školení jednotek.

25.4.2008Odkazy:
Do odkazů přidán odkaz na SDH Zaloňov.

19.4.2008Šonovský pohár v ZPV:
V sobotu 19.dubna jsme se zúčastnili závodu požárnické všestrannosti v Šonově u Nového Města nad Metují. Závodu se zúčastnila hlídka mladších dětí doplněna o člena ze Zaloňova, která na trať vyrazila jako poslední ze všech mladších hlídek. Na prvním kontrolním stanovišti se vůbec nedařilo – pouze jeden sestřelený špalíček. Další 3 trestné minuty hlídka nabrala za špatně uvázaný uzel a 2 trestné minuty z požární ochrany. Celkový součet běžeckého času a trestného času činil 49 minut 26 vteřin. V konečném hodnocení se naše hlídka umístila na 13.místě z celkového počtu 32 hlídek. V kategorii starších dětí doplnili zaloňovskou hlídku Filip Jakl a Miroslav Dušek. A této hlídce se na střelbě celkem dařilo, když po 15 výstřelech zůstalo stát 6 špalíčků. Ovšem další trestné na sebe nenechaly dlouho čekat – 2 minuty na topografii, 3 na uzlování a 4 na požární ochraně. Výsledné umístění bylo 21.místo. Do soutěže jednotlivců se přihlásili Martin Dušek, Pavel Hartman a Martin Baláž. Jako první se na trať vydal Pavel Hartman, který na startu měl již 4 trestné minuty z testu a další 3 trestné minuty nabral až na předposledním stanovišti – šplhu. Horší běžecký čas ale znamenal 13.místo. Druhý se na trať vypravil Martin Dušek, pro kterého dnešní závod byla premiéra v kategorii dorostu. Z testu si na start přinesl 7 trestných a nebýt šplhu, tak by u nich i zůstalo. V konečném hodnocení se Martin umístil na 11.místě. Jako poslední z našich zástupců vybíhal s 3 trestnými za test Martin Baláž. Všechny úkoly na trati splnil úspěšně a do cíle dorazil v nejrychlejším běžeckém čase ze všech dorostenců. V konečném součtu časů to stačilo na 3.místo. Ztráta na první místo však nebyla ani minuta, škoda toho testu – o jednu chybu míň a mohlo z toho být vítězství. Fotografie je již možné si prohlédnout.

12.4.2008Videogalerie:
Do videogalerie vloženy 2 videosestřihy z Rožnovského poháru v ZPV pořádaného minulý víkend. Novinkou je možnost si nově přidávaná videa (rozlišení 320 x 240) stáhnout do svého počítače.

6.4.2008Fotogalerie:
Do fotogalerie vloženy fotografie ze včerejšího ZPV.

5.4.2008 (aktualizováno 6.4.)Rožnovský pohár v ZPV:
Kvůli chybě v počítání čekacích časů došlo k mylnému vyhodnocení v kategoriích mladších a starších dětí, za tuto chybu se všem velice omlouváme.
V sobotu 5.dubna jsme ve spolupráci s OORM Náchod uspořádali již VII.ročník Rožnovského poháru v závodu požárnické všestrannosti. Prezence družstev probíhala od 8:30, první hlídky na trať vyrazily kolem 9:30. Jako první vybíhaly mladší děti z Řešetovy Lhoty, na které čekala trať dlouhá 2 km s celkem 7 kontrolními stanovišti. Nejprve střelba ze vzduchovek, dále vázaní uzlů, určování topografických značek, orientace mapy, přelézání lana, zdravověda a určování technických prostředků a přenosných hasících přístrojů. Postupně se na trať vydávaly další hlídky mladších dětí (Nové Město nad Metují, Stolín, Holohlavy, Horní Radechová, …). Naše mladší hlídka se vydala na trať až jako osmnáctá, celkem se závodu v této kategorii zúčastnilo 24 hlídek. Nejrychleji ze všech zvládla tuto trať uběhnout hlídka z Hřibojed, následovaly Bohuslavice nad Metují, Velichovky A a Stolín. Z vítězství se ale naradadoval nikdo z výše jmenovaných, jelikož nasbíraly příliš trestných minut. Vítězem v kategorii mladších hlídek se stala hlídka číslo 23 z Žernova (6.běžecký čas), která po trati posbírala nejméně trestných minut ze všech zúčastněných – 7 trestných minut (všechny na střelbě). Výsledný vítězný čas tedy činil 34:23,64. O necelé 3 minuty zpět zaostaly Bohuslavice nad Metují a na třetím místě se umístila hlídka ze Stolína. Naše hlídka se v konečném pořadí umístila na 11.místě.
Po odběhnutí poslední hlídky mladších dětí následovaly 2 hlídky přípravky ze Zvole. Následně se na trať vydaly i hlídky starších dětí, pro které byla připravena trať dlouhá cca 2,5 km. Tuto vzdálenost, včetně plnění všech úkolů na 7 kontrolních stanovištích, nejrychleji zvládla hlídka z Nového Města nad Metují B, následovaly hlídky ze Stolína, Velichovek, Nové Města nad Metují A a Horní Radechové. Po součtu běžeckého času a trestného času vzešel letošní vítěz – starší hlídka z Nového Města nad Metují (30:32,64), která nabrala nejméně trestných minut – 8. Stejný počet trestných měl i Červený Kostelec, který skončil šestý. Druhé místo obsadila hlídka ze Stolína a třetí místo obsadilo Mezilesí. Naši hlídku se bohužel nepodařilo sestavit a tak Martin Dušek běžel v hlídce ze Zaloňova, která se umístila na 13. místě.
Další kategorií, která se vydala na trať byly dorostenecké hlídky, které netradičně čekalo plnění totožných úkolů jako u hlídek starších dětí. Na čtvrtém místě skončila s velkou ztrátou, hlavně kvůli výsledkům testu z požární ochrany, hlídka z Martínkovic. Bronzové medaile si odváží hlídka z Bohuslavic nad Metují, stříbrné Zvole a vítězem v kategorii dorostenecké hlídky se stávají sousední Velichovky.
Úplně poslední se na trať vydalo 5 dorostenců – jednotlivců. Páté místo obsadila Nikola Palasmanová, bramborovou medaily získal náš závodník Pavel Hartman, na třetím místě se rovněž umístil náš reprezentant – Martin Baláž, který tuto trať uběhl nejrychleji ze všech jednotlivců. Druhé místo obsadil Tomáš Velacka z Jasenné a vítězem této kategorie se stává Andrea Gonáková z Horní Radechové, která měla pouhou jednu trestnou minutu za nesestřelený špalíček na úvodním stanovišti.
Soutěže se celkem zúčastnilo 24 hlídek mladších dětí, 23 hlídek starších dětí, 4 dorostenecké hlídky a 5 dorostenců jednotliců. Souběžně se ZPV probíhal i závod jednotlivců v překážkovém běhu. Ten byl dlouhý 70 metrů (2x 35 metrů s otočkou). Závodníci museli nejprve překonat žebříkovou stěnu, sebrat proudnici, poté kladinu, pak museli podlézt laťku a po otočce překonat lehkoatletickou překážku, následovalo spojení 2 ks hadic C/10 a připojení na rozdělovač, respektivě na proudnici a běh do cíle.
V kategorii mladších dětí se této soutěže zúčastnilo 44 závodníků. Nejrychlejší čas zaběhl Lukáš Kligl z Bělovsi (34,93), který byl ale hodnocen mimo soutěž. Zlatá medaile tedy připadla celkově druhému Jakubu Vondrovi ze Stolína (35,38), stříbro Martinu Velackovi z Jasenné a bronz Anetě Rydlové z Bohuslavic nad Metují. Nejlepšího umístění (18.) dosáhla z našeho sboru Markéta Hlavatá (53,84) a Jana Hlavová se umístila na 20.místě. V kategorii starších dětí startovalo 22 soutěžících. Nejrychleji zvládl trať zaběhnout Lukáš Pelc ze Stolína (26,05), následován Miroslavem Seifertem z Jasenné (26,90) a Josefem Runštukem ze Zvole (28,04). Jediným naším zástupcem byl Filip Jakl (36,85) na 9.místě.
Celá akce byla podporována Královéhradeckým krajem. Výsledkové listiny jsou k dispozici ve formátu PDF pod odkazy níže. Fotogalerie byla vložena, vložena bude i malá videoreportáž (pravděpodobně příští víkend). Přiložen dokument (excel) s porovnáním o změně v pořadí oproti původně zveřejěným a vyhlášenýcm výsledkům s barevným vyznačením.
Výsledky ZPV 2008
Výsledky závodu jednotlivců

29.3.2008Členská schůze:
V pátek 28.března proběhla členská schůze, na které jsme dořešily některé záležitosti týkající se pořádání ZPV, který se uskuteční již příští sobotu. O občerstvení se nakonec postará nový nájemce pohostinství. Dalším bodem byl termín sběru starého železa, letos se provede v sobotu 26.dubna od 14 hodin. Příští členská schůze proběhne již v řádném termínu a to v pátek 2.května.

15.3.2008Informace pro družstvo mužů:
Do sekce závodního družstva mužů jsem vložil kalendář soutěží, kterých bychom se chtěli v letošním roce zúčastnit. Ke kalendáři se můžete vyjádřit v návštěvní knize.

8.3.2008Členská schůze:
V pátek 7.března proběhla členská schůze, na které jsme byli seznámeni s finanční stránkou maškarního plesu a dětského karnevalu. Dále se řešilo zajištění občerstevení na ZPV, který 5.dubna pořádáme. Výsledkem je, že občerstvení bude probíhat v naší režii ve výčepu v přísálí. Příští schůze, na které se budou dolaďovat poslední technické záležitosti ohledně organizace ZPV, proběhne v pátek 28. března od 20 hodin.

7.3.2008Prohlížení fotogalerie:
Pokud máte problémy se zobrazovaním (nezobrazováním) fotogalerií, je nutné si nainstalovat flash player. Ke spuštění instalce klikněte ZDE a pokračujte stisknutím tlačítka Spustit (celkem 2x) a po krátké instalaci by fotogalerie měly jít prohlížet.

3.3.2008 (aktualizováno 7.3.)Dětský karneval:
V neděli 2.března jsme pro děti a jejich rodiče uspořádali v sokolovně dětský karneval. Vedle soutěže o nejhezčí masku byly připraveny různé soutěže a hry o ceny. O hudební doprovod se po celé odpoledne staral Jiří Nagy. Fotografie jsou již k dispozici.

2.3.2008Maškarní ples:
Závěr plesové sezony v naší obci obstaral již tradičně Maškarní ples, který pořádáme. Letos vyšel termín na přestupný den – 29.února. Po roční přestávce nám opět hrála skupina Elastic. Jak již bývá zvykem, tak i letos byly vyhlášeny nejlepší masky. Na pátém místě se umístily dvě černošky, na čtvrtém dojička se svoji kozou, třetí místo obsadil černoch s černoškou. Na druhém místě se umístila Miss World. Nejhezčí maskou letošního plesu byla zvolena krabička cigaret s cigaretou. Ples navštívilo 195 lidí. Nejhezčí masky a mnoho dalších fotografií naleznete ve fotogalerii.

23.2.2008Výborová schůze:
V pátek 22.2. proběhla výborová schůze maškarního plesu. Nejprve jsme se seznámili s finanční stránkou plesu hasičského a následně se řešily záležitosti ohledně maškarního plesu a dětského karnevalu.

20.2.2008Úprava propozic na Rožnovský pohár:
Oproti původně zveřejněným propozicím došlo k menší změně v tom, že přibyla kategorie hlídek dorostu. Hlídky dorostu budou soutěžit dle směrnic hry Plamen pro starší kategorii a navíc budou plnit test z požární ochrany. Současně již byla upravena online přihláška, do které byla přidána možnost přihlásit i hlídku dorostu.

13.2.2008Odkazy:
Přidány nové odkazy na SDH Habřina, SDH Velké Poříčí a na stránky mladých hasičů z Hřibojed.

9.2.2008Online přihláška na Rožnovský pohár v ZPV:
Ode dnešního dne se můžete přihlásit na ZPV, který pořádáme 5.dubna, pomocí online formuláře, ke kterému se dostanete po kliknutí na poutacím banneru pod menu.

7.2.2008Kalendář:
Do sekce kalendář byl vložen kalendář soutěží a dalších akcí na okrese Náchod pro rok 2008.

2.2.2008Hasičský ples:
První únorový den jsme v místní sokolovně uspořádali tradiční Hasičský ples. Začátek plesu byl ve 20:00, o hudební doprovod se starala hudební skupina Relax. Účast byla i letos hojná (180 lidí). Byly vloženy fotografie, ale musím se omluvit za sníženou kvalitu u většiny snímků.

28.1.2008Osobní ochranné prostředky:
Od obce jsme obdržely 2 nové zásahové kabáty FIREMAN.

28.1.2008Výborová schůze:
V pátek 25.ledna proběhla výborová schůze hasičského plesu.

19.1.2008Okrsek Velichovky:
V pátek 18.ledna proběhla v hasičské zbrojnici ve Velichovkách výroční valná hromada okrsku Velichovky. Zúčastnili se jí zástupci všech sborů okrsku – Velichovky, Zaloňov, Rtyně, Hustířany a Rožnov.

13.1.2008Získávání odborností:
V sobotu 12.ledna si naše mladší a starší děti měly možnost získat odbornost preventisty, kronikáře a strojníka. Nejprve jim bylo promítnuto DVD týkající se požární ochrany, po té byly školitelem seznámeni s různými záležitnostmi, které by jako preventisté měly znát a následně je čekalo plnění testových otázek. Odbornost preventisty a kronikáře získali všichni a odbornost strojníka získali Martin Dušek a Filip Jakl.

5.1.2008Členská schůze:
V pátek 4.ledna proběhla první letošní členská schůze hasičů, na které se hlavně projednávaly organizační záležitosti ohledně pořádání hasičského plesu, který se bude konat v pátek 1.února. Hrát nám bude kapela Relax. V pátek 25.ledna proběhne schůze, na které se budou dolaďovat zbývající záležitosti.

1.1.2008Návštěvnost webu:
V roce 2007 se počítadlo návštěvnosti zastavilo na hodnotě 5410. Nejvíce přístupů během jednoho dne bylo zaznamenáno 6.července – 55 návštěv.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com