Zpět na Archiv činnosti

Archiv událostí z roku 2011

4. prosince 2011Výroční valná hromada:
V pátek 2. prosince proběhla v rožnovské sokolovně výroční valná hromada našeho sboru, kterou zahájil krátce po 19. hodině starosta sboru. Nejprve jsme minutou ticha uctili památku letos zesnulých členů. Následovala zpráva starosty SDH o činnosti sboru, zpráva velitele SDH a JSDH, zpráva o hospodaření, revizní zpráva a zpráva mladých hasičů. Dalším bodem byla kulturní vložka – mladí hasiči předvedli krátkou hranou scénku. Dalším bodem byla volba delegátů na okrskovou valnou hromadu, která se uskuteční v pátek 10. února v rožnovském pohostinství. Do diskuze, která předcházela návrhu na usnesení, se postupně zapojili zástupci okrsku, SDH Velichovky, SDH Zaloňov a SDH Hustířany. OSH Náchod tentokrát zastupoval vedoucí ORV Miloslav Paclík, za obecní úřad vystoupil starosta obce Zbyněk Procházka. Jak už bývá zvykem, tak po odhlasovaní usnesení následovala večeře.

28. listopadu 2011Výsledky ze soutěží:
Doplněny dosud chybějící výsledky ze soutěží v Černožicích a Jezbinách. Aktualizována i sekce získané poháry.

28. listopadu 2011Školení preventistů:
Ve dnech 25. – 26. listopadu se preventista obce Pavel Hartman st. zúčastnil školení preventistů na CPS HZS Velké Poříčí.

28. listopadu 2011Členská schůze:
Ve středu 23. listopadu proběhla členská schůze za účelem zajištění výroční valné hromady, která se uskuteční v pátek 2. prosince od 19 hodin v rožnovské sokolovně.

28. listopadu 2011VVH SDH Velichovky:
V pátek 18. listopadu se zástupci sboru zúčastnili výroční valné hromady SDH Velichovky.

4. listopadu 2011Okrsek Velichovky:
Ve středu 2. listopadu proběhlo v rožnovské hospodě poslední letošní okrskové školení jednotek požární ochrany. Tématem bylo zřizování a organizace jednotek PO.

1. listopadu 2011Členská schůze:
V pátek 28. října proběhla pravidelná členská schůze. Na ní byl definitivně stanoven termín výroční valné hromady. Výroční valná hromada se koná v pátek 2. prosince. Příští členská schůze se uskuteční mimořádně ve středu 23. listopadu.

17. října 2011Videogalerie:
Do videogalerie přidána prezentace soutěžního družstva mužů z letošní sezony.

11. října 2011Informace pro občany:
Do sekce Informace pro občany přidán odkaz na článek „Připravte se na zimu“ od Jaroslava Vrby z Krajské odborné rady prevence.

8. října 2011Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 7. října se ve Velichovkách konalo okrskové školení JSDH. Tématem třetího letošního školení bylo sebejištění pomocí opasků a lan.

4. října 2011Zlatá proudnice:
V sobotu 1. října se v Jezbinách konala poslední letošní soutěž v požárním útoku. Tradiční Zlatá proudnice, jak se soutěž nazývá, byla zahájena krátce po 10. hodině. Soutěž mužů probíhala tradičně ze dvou základen a tak to odsýpalo. První startovali domácí (56,72), následoval Dubenec (34,80) a naše družstvo. Bohužel při našem pokusu nevydržela jedna z hadic B a tak jsme si na poslední soutěži zapsali další písmenko N … Jediným družstvem, které dokázalo stlačit čas pod 30 vteřin byly Nahořany (29,13). Druzí skončili loňští vítězové z Hořiček (30,28) a třetí Zvole (31,18).
Po zkrácení dráhy na 2B soutěž pokračovala ženskými družstvy, kterých se sešlo celkem 6, včetně 2 našich družstev. Jako první startovalo naše „áčko“ (44,50), následovaly, jak se později ukázalo, vítězky z Choustníkova Hradiště (34,54), Heřmanice (59,75), naše „béčko“ (42,55) a Zvole (35,84) s Jasennou (45,00).
Soutěže starších dětí se stejně jako mladších dětí zúčastnilo celkem 5 družstev. Ve starších zvítězily Heřmanice (33,03) před Jasennou (35,34) a Rožnovem (36,30). Bramborový stupínek připadl Choustníkovu Hradišti (54,66), výsledkovou listinu uzavřelo Zvole (57,32). V mladších Heřmanice „A“ (41,25), před Jasennou (44,69), Heřmanicemi „B“ (56,00), Ch. Hradištěm (80,00). Černý Petr tentokrát zbyl na naše družstvo (84,53). Mimo soutěž se zúčastnila i naše přípravka. Fotografie nalezenete ve fotogalerii.

4. října 2011Členská schůze:
V pátek 30. září se v rožnovské hospodě uskutečnila pravidelná členská schůze.

4. října 2011Okrsek Velichovky:
V pátek 30. září proběhlo v podvečerních hodinách v Rožnově za sokolovnou taktické cvičení okrsku Velichovky. Námětem cvičení bylo: „Při požáru restaurace se požár rozšířil na střešní plášť a bylo nutné zásahem ze střech sousední, požárem nezasažené sokolovny, zamezit šíření požáru po střešní krytině.“ K zásahu byla využita CAS 20 JSDH Velichovky, od které bylo vytvořeno dopravní vedení. Zásah ze střechy sokolovny, na kterou se hasiči JSDH Rožnov dostali s použitím nastavovacích žebříků, byl prováděn dvěma útočnými proudy.
Cílem cvičení bylo procvičit spolupráci družstvev dle cvičebního řádu při zásahu do poschodí po žebříku. Dále procvičit správné postupy, používání ochranných prostředků a jištění zasahujících hasičů.
Na závěr bylo celé cvičení vyhodnoceno, byly sděleny jak negativní dojmy, tak i pozitivní dojmy.

25. září 2011O pohár starostky obce Černožice:
O první podzimní sobotě (24.9.) jsme se s družstvem mužů zúčastnili hasičské soutěže O pohár starostky obce Černožice. Soutěž byla zařazena do seriálu soutěží O pohár starosty OSH Hradec Králové. To se nejspíš i projevilo na celkové účasti – 18 družstev mužů a 7 družstev žen. Na start jsme se postavili jako pátí. Bohužel, jak to již u nás letos bývá zvykem, tak se nám útok příliš nevyvedl. Největší zdržení nastalo na zamotaném levém céčku do béčka. Výsledný čas činil 36,84. Pravý terč signalizoval na cca 32 vteřinách. Zvítězilo družstvo z Jeníkovic (25,82) před Holohlavy (27,25) a Rozběřicemi (28,62). V ženách zvítězila Hořiněves.
Po skončení soutěže žen následovala sranda soutěž, které se účastnila tříčlenná družstva. Jejich úkolem bylo po odstartování doběhnout ke stolu, kde se nacházely kelímky s pivem. Soutěžící je museli postupně vypít a následně pomocí džberové stříkačky sestřelit 3 plechovky – jeden člen zásobil džberovku vodou, druhý člen pumpoval a třetí stříkal. Této soutěže jsme se také zúčastnili a dosáhli jsme času 71 vteřin, což na domácí „pijáky“ nestačilo.

25. září 2011Celorepublikový festival přípravek:
V neděli 18. září se družstvo přípravky zúčastnilo v Sověticích celorepublikového setkání přípravek. Jednotlivá družstva zde předváděla své schopnosti. Vloženy fotografie.

20. září 2011Okrsek Velichovky:
V pondělí 19. září proběhla ve Velichovkách okrsková výborová schůze.

17. září 2011Pohárová soutěž na Chlumu:
V sobotu 17. září jsme se s družstvem mužů vydali na místo, kde se v roce 1866 střetla pruská a rakouská vojska. V letošním roce se na Chlumu odehrála další bitva – bitva mezi hasičskými družstvy. Krátce po 9. hodině se do boje pustila dětská družstva – v kategorii mladších zápolilo 5 družstev, ve starších družstva dvě. Po přestavení dráhy poměřily své síly a dovednosti dvě družstva žen. Na závěr přišla řada na muže – vše zahájila Lípa, jejíž pokus byl uznán za neplatný, Mokrovousy sestřelily plechovky v čase 37,03. Následovala Habřina, které vypomáhali dva naši členové. Nadějně rozběhnutý útok skončil na rozdělovači, když přítomným na krátkou chvíli zatrnulo ohledně zdravotního stavu „zraněného“ člena … Jak se po krátké chvíli ukázalo, tak vše dopadlo dobře. Vyvrcholení celé soutěže, na kterou byl pro diváky velmi atraktivní pohled z vrcholu rozhledny, se odehrálo okolo 12. hodiny. Nejprve Tůně dosáhla času 20,12. Následně Staré Nechanice zastavily časomíru na hodnotě 22,06. Po té již přišla řada na nás. Na této soutěži jsme chtěli poprvé vyzkoušet běžet „zadek“ s košem ze spoda. Vzhledem k tomu, že základna nebyla 10 cm vysoká, tak se nám konec savice dotýkal země, což se rozhodčím nelíbilo a na poslední chvíli jsme tudíž museli savici hodit na mašinu. Náš výsledný čas činil 23,69, což stačilo na 3. místo. Tato soutěž nám nicméně přinesla důležitou zkušenost a doufáme, že pokud bychom se opět někdy setkali se zmiňovaným problémem, tak ho dokážeme vyřešit, abychom nemuseli měnit natrénovanou taktiku.

17. září 2011Jaroměřský pohár:
V sobotu 17. září se dětská družstva zúčastnila Jaroměřského poháru. Vzhledem k malé účasti soutěž probíhala dvoukolově a započítávaly se výsledky z obou kol. V Jaroměřském poháru se soutěží ve 3 netradičních disciplínách – v tvorbě jednoduchého hadicového vedení, v útoku džberovou stříkačkou a ve shazování kuželek hadicemi. Družstvo mladších dětí se umístilo celkově na 5. místě, když v jednoduchém vedení bylo 4., ve džberovkách a kuželkách 5. Družstvu starších dětí se v konkurenci dalších 3 družstev dařilo lépe – jednoduché vedení 4. místo, džberovky 1. místo a kuželky 2. místo daly dohromady součet umístění 7, což stačilo na druhé místo. První byl Nový Hrádek (4). Třetí Červený Kostelec (8), čtvrtý Žernov (8).

14. září 2011O pohár starostky SDH Habřina:
V sobotu 10. září se družstvo žen, přípravky a dvou družstev starších dětí zúčastnilo pohárové soutěže v Habřině. Družstvo mužů se soutěže neúčastnilo, jelikož jeho členové trávili sobotní den na svatbě (viz. příspěvek níže).
Jako první svůj útok odběhla přípravka. Družstvo žen, které útok běželo na spodní sání, skončilo v konkurenci 9ti družstev na místě sedmém s časem 49,34. Devět družstev bylo přihlášeno i do soutěže starších dětí. Zvítězily Heřmanice (20,59), před naším „béčkem“ (21,19) a Libřicemi (23,41). Druhé naše družstvo obsadilo poslední místo s časem 63,32. Jak lze z časů vypozorovat, tak se běhalo na plechovky. Fotografie jsou vloženy.

14. září 2011Svatba našeho člena:
Po roce a nějakém tom dnu k tomu vstoupil do svazku manželského další náš člen – Václav Valášek. Naši členové si pro Vaška a Renatu připravili opět několik úkolů, které museli společně splnit. Novomanželům blahopřejeme a přejeme ve společném životě vše nejlepší.

29. srpna 2011Noční Dubenec:
Po návratu ze soutěže v Jasenné pokračovalo družstvo mužů na noční soutěž do Dubence. Již při zpáteční cestě z Jasenné bylo jasné, že počasí nebude ideální – rychlé ochlazení doprovázené deštěm. Po poradě velitelů bylo rozhodnuto, že startovní pořadí bude určeno dle příjezdu a že základna bude nasvícená. A jelikož jsme dorazili jako první, tak jsme šli na start hned po domácích, kteří při svém pokusu doplatili na nepřízeň počasí – podklouznutí jednoho závodníka zavinilo shození savic z mašiny a rozhození některých hadic na základně. Zmiňované počasí ovlivnilo i náš pokus. V našem případě nemusel ani nikdo podklouznout, aby nám také spadly savice a koš po kluzkém povrchu oplastování stroje do prostoru narovnaných hadic. Výsledný čas se zastavil na hodnotě 56 vteřin. Následovalo dalších 10 mužských útoků, některé zdařilejší, některé méně a čtyři ohodnoceny nepopulárním písmenem N. Nejlépe se s podmáčenou tratí popasovala Velká Jesenice, naše družstvo skončilo, stejně jako v Jasenné, osmé.
Do soutěže žen se přihlásila pouze 2 družstva. A tak bylo jasné, že pokud své útoky dokončí, odvezou si pohár. Heřmanice sice svůj útok dokončily, ale jejich snaha byla i přesto ohodnocena jako neplatný pokus – nespojené savicové vedení. Celou noční soutěž uzavřely Hřibojedy, které měly obrovské problémy na levém proudu. Na konec se jim přeci jen podařilo sestřelit váleček z levého terče v čase 86 vteřin.
Fotografie z letošního ročníku k dispozici nejsou z důvodu nepříznivého počasí. Děkujeme za pochopení.

29. srpna 2011O jasennský pohár:
Po letní přestávce se v sobotu 27. srpna naše družstva zúčastnila pohárové soutěže v Jasenné. Od 9 hodin byla na programu soutěž dětských družstev. Mladší děti v konkurenci 8 družstev obsadily s časem 74,40 sedmé místo. Starším dětem se dařilo podstatně lépe, když mezi 6 družstvy nenašly přemožitele a zvítězily v čase 28,90. Mimo soutěž svoje umění předvedla ještě přípravka.
Krátce po 13. hodině byla zahájena i soutěž dospělých, do které se přihlásilo celkem 13 družstev mužů a 5 družstev žen. Vzhledem k tomu, že trať pro muže i ženy byla shodná – tj. na 2B s vložením překážek pro proudaře (příčné břevno a okno), tak se běhalo smíšeně. Soutěž zahájili muži z Černčic a nastavili pomyslnou laťku poměrně vysoko – 25,84. Následovaly ženy z Jasenné „A“ s časem 33,30. Jako osmé startovalo družstvo z Dubence (31,63), kterému vypomáhali 3 naši členové. Výpomoc našeho člena potřebovali i muži z Heřmanic (31,00). Sedmička našich mužů se na start postavila jako dvanáctá. Po zaváhání na koši, který celkem 2krát spadl do kádě, dosáhla času 37,70. Celou soutěž uzavřeli muži z Jílovic s časem 26,45. Konečné pořadí v kategorii mužů bylo: 1. Černčice, 2. Jílovice, 3. Zvole „A“, 8. Rožnov.
Ve fotogalerii jsou vloženy fotky ze soutěže. Rovněž byla doplněna fota z dětského sportovního odpoledne, které proběhlo koncem června, a fota ze soutěže v Račicích nad Trotinou (16. července).

29. srpna 2011Členská schůze:
V pátek 26. srpna se uskutečnila první poprázdninová členská schůze.

26. července 2011Pohárová soutěž Račice nad Trotinou:
V sobotu 16. července se konala hasičská soutěž v nedalekých Račicích nad Trotinou. Pořadatelé akce nás oslovili se žádostí, aby jim naše družstvo přípravky předvedlo svůj požární útok. S dětmi na soutěž jeli i maminky, které se soutěže také účastnily. Soutěž byla zahájena okolo 14:30 zmiňovaným útokem přípravky. Následovalo zápolení družstev mužů a žen v prvním kole na společné trati na 2B se zvláštními pravidly – stroj v klidu, zdroj vody pod úrovní terénu, proudnice, rozdělovač a sací koš měli soutěžící na startovní čáře. Naše družstvo žen dokázalo ve své kategorii porazit ženy z Černožic a tak v tomto kole zvítězilo. Během průběhu prvního kola bylo sestaveno i družstvo mužů (členové soutěžního družstva měli z důvodu dovolených volno), když dva naše členy doplnili členové jiných SDH a tatínkové od dětí z přípravky. Toto družstvo se umístilo v prvním kole na třetím místě.
Pořadatelé si pro letošní ročník připravili i druhé kolo – zásah se džberovou stříkačkou umístěnou na „kole“. V tomto kole družstvo zastupovali 3 členové – jeden řídil a následně stříkal, druhý tlačil a pumpoval a třetí zásoboval vodou. Výsledky v tomto kole byly vyrovnané a nic nezměnily na umístění našich družstev. Ženy 1. místo a muži 3. místo.

15. července 2011Videogalerie:
Do videogalerie doplněny videa útoků mužů a žen z Holohlav, Libotova, Dubence (pouze muži) a Rožnova.

12. července 2011Výlet do Bohuslávek:
O víkendu 9. – 10. července si zástupci sboru udělali výlet na Moravu. Podnětem bylo pozvání od členů SDH Bohuslávky (okres Přerov), kteří se zúčastnili naší soutěže minulý týden. Odjezd byl naplánován na 10. hodinu a cestou jsme nejprve navštívili státní hrad Bouzov, na kterém jsme se i naobědovali. Další zastávkou byla Mladeč, kde se nachází Mladečské jeskyně. Do obce Bohuslávky jsme dorazili okolo 18. hodiny. Po přivítání nás moravští kolegové vzali na krátký výlet do Výklek, kde se nachází zatopený lom využívaný ke koupání. Po příjemném osvěžení jsme se opět vydali zpět do Bohuslávek, kde jsme se ubytovali v místní hasičské klubovně. Následovala večerní zábava v areálu Výletiště. Zde jsme se bavili až do druhé hodiny ranní.
Ani v neděli jsme se nenudili – dopoledne jsme v doprovodu bohuslavických děvčat navštívili závod místní hasičské ligy v Paršovicích. Kolem oběda jsme se opět vypravili osvěžit do lomu. Od 13 hodiny byla na programu soutěž na místním hřišti. Jednalo se o požární útok z vozidla. Jelikož jsme byli pouze ve třech, tak jsme požádali bohuslaváky o zapůjčení soutěžících a materiálu, abychom se soutěže mohli také zúčastnit. V takto namixované sestavě se nám podařilo dosáhnout nejlepšího času, za což patří největší dík právě našim hostitelům. Po skončení soutěže následovalo krátké společné posezení na Výletišti a po rozloučení jsme se vydali k domovu, kam jsme dorazili okolo 18. hodiny.
Ve fotogalerii si můžete prohlédnout fotky z tohoto velmi vydařeného výletu, který si příští rok opět zopakujeme. A doufám, že v mnohem větším počtu než letos …

12. července 2011Členská schůze:
V pátek 8. července se uskutečnila mimořádná členská schůze za účelem zhodnocení hasičské soutěže.

8. července 2011Videogalerie:
Do videogalerie přidány útoky družstev mužů (vše mimo Vlkova) a žen (vše) z domácí soutěže.
VIDEOGALERIE ZE SOUTĚŽE

6. července 2011O putovní pohár obce Rožnov:
V úterý 5. července jsme uspořádali již 22. ročník soutěže v požárním sportu. Současně se jednalo o druhý ročník soutěže O putovní pohár obce Rožnov. Soutěž byla zahájena krátce po 10. hodině proslovy velitele sboru a starosty obce. Oproti minulým ročníkům byla soutěž pozměněna – muži a ženy běhali své útoky na 2B s tím, že proudaři museli běžet do zatáčky. Jako první odstartovalo naše družstvo mužů označeno jako mladší. Bohužel při odbíhání od základny došlo při přehazování rozdělovače přes rameno k odpojení jednoho céčka a výsledný čas se tak zastavil na hodnotě 31,98. Jako druzí startovali naši hosté z Moravy. Konkrétně se jednalo o Bohuslávky (okres Přerov), od kterých jsme na jaře zakoupili mašinu. Ani jejich provedení útoku nebylo podle představ – zdržení proudaře na základně znamenalo 27,83. Následoval Dubenec A (29,78), vítěz minulého ročníku Habřina (26,76), Jaroměř B (62,93). Jako šestí šli muži z Černožic a s časem 22,97 se dostali do vedení. Jak se později ukázalo, tak tento čas byl časem vítězným. Nejblíže se dostal Dubenec B (25,52) a Rožnov starší (26,10). V kategorii mužů startovalo celkem 14 družstev.
Do soutěže žen se přihlásilo 7 druužstev. Zápolení v této kategorii zahájilo „áčko“ ze Zvole s časem 55,85. Druhé Černožice si připsaly 33,21. Jako třetí se na trať vydaly Bohuslávky, které časem 24,68 porazily i 13 mužských týmů … Následovalo domácí družstvo (40,84), „béčko“ Zvole (37,91), Jasenná (31,23) a celou soutěž dospělých uzavřely Heřmanice s 35,82.
V průběžném pořadí O putovní pohár mužů nadále vede Habřina (5) před „starším“ Rožnovem (8) a Černožicemi (10). V ženách se vedoucí družstvo také nezměnilo – Jasenná (3), na druhé místo se dostaly Bohuslávky (5) a třetí jsou Černožice (7).
Soutěž dětí, která se skládala ze štafety CTIF, štafety dvojic a požárního útoku, také doznala menší změny. Jednalo se o upravenou štafetu CTIF, která byla upravena pro 7 členů (vynechány 2 dlouhé volné úseky). V soutěži přípravek startovalo pouze naše družstvo a tudíž se nemohlo umístit jinak než na 1. místě. Nejvíce obsazenou dětskou kategorii byla kategorie mladších dětí – 6. Ve štafetě CTIF, ve které každé družstvo mělo k dispozici pouze jeden pokus, zvítězily Holohlavy (1:17,75), před Heřmanicemi A (1:28,13) a Rožnovem (1:28,44). Ve štafetě dvojic, kde se již běhalo na dva pokusy, zvítězilo Zvole (1:21,10) před Holohlavy (1:40,79) a Heřmanicemi B (1:51,60). V útocích zvítězilo také Zvole (32,62), následovaly Holohlavy (33,91) a Heřmanice A (42,90). Po sečtení umístění z jednotlivých disciplín zvítězily Holohlavy (5), před Zvolí (6), Heřmanicemi A (11), Rožnovem (11), Jasennou (15) a Heřmanicemi B (15).
Do soutěže starších dětí byla přihlášena 4 družstva. Ve štafetě CTIF zvítězilo naše družstvo (1:02,38) před Zvolí (1:13,53), Holohlavy (1:15,18) a Jasennou (1:20,69). Ve štafetě dvojic zvítězilo Zvole (1:01,60), druhý byl Rožnov (1:12,13), třetí opět Holohlavy (1:23,81), čtvrtá Jasenná (1:28,07). Před útoky tak bylo jasné, že o vítězství si to rozdá Rožnov a Zvole. Útoky zahájila Jasenná (33,72), následovaly Holohlavy (46,35) a Rožnov (30,30). Zvole tak k vítězství potřebovalo zaběhnout čas pod 30,30. To se jim ale nepodařilo a dosáhly času 49,67. Konečné pořadí tedy bylo: 1. Rožnov (4), 2. Zvole (7), 3. Holohlavy (9), 4. Jasenná (10).
Fotografie ze soutěže jsou již vloženy. Videa z útoků mužů a žen přidám během následujících dní. Kompletní výsledky ze soutěže naleznete pod odkazy níže.

FOTOGALERIE ZE SOUTĚŽE
VIDEOGALERIE ZE SOUTĚŽE

  1. Výsledky soutěže mužů a žen
  2. Putovní pohár – průběžné pořadí
  3. Výsledky soutěže přípravky, ml. dětí a st. dětí

2. července 2011Informace:
Dnes byly doplněny chybějící informace o naší činnosti od poloviny června. Rovněž byla doplněna fotogalerie. Videogalerie a další potřebné sekce budou aktualizovány během několika dalších dní.

2. července 2011Vlkovská ulička:
V sobotu 2. července se družstvo mužů zúčastnilo Vlkovské uličky. Tato soutěž je specifická v tom, že trať útoku je vedena do mírného kopce po kamenité klikaté cestě mezi domy. Tudíž výhled od základny na terče je téměř nulový. Aby toho nebylo málo, tak je nutné protáhnout „béčko“ kroužkem, který je umístěn na cca 50 metrech. Další odlišností je zdroj vody – požární nádrž pod úrovní terénu. Nadějně rozběhnutý útok tentokrát zhatily zamotané hadice okolo zmiňovaného kroužku. Ač se z prvního pohledu zdálo, že hadice jsou natolik zamotané, že jimi nemůže proudit voda, dosáhli jsme času 59,85. Tento čas nás logicky zařadil do spodních pater výsledkové listiny. Konkrétně z toho bylo 8. místo. Zvítězil Hubiles (39,07) před Habřinou (39,37) a Vlkovem „B“ (49,25).

2. července 2011Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 30. června se členové JSDH zúčastnili okrskového školení na téma bezpečnost práce na požářišti. Školení proběhlo v hasičské zbrojnici Velichovky.

2. července 2011Okrsek Velichovky:
Ve středu 29. června došlo v obci Zaloňov – Vestec k rozsáhlému požáru penzionu s restaurací. Z jednotek okrsku zde zasahovala JSDH Velichovky a JSDH Zaloňov. Kromě těchto jednotek se k požáru sjely další 4 jednotky ze 3 okresů Královéhradeckého kraje. I přes veškerou snahu hasičů (celkem bylo nasazeno šest vodních proudů) oheň způsobil fatální škody a předběžná škoda byla majitelem objektu vyčíslena na 4 500 000 Kč. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout fotografie ze zásahu.

2. července 2011Dětské sportovní odpoledne:
V neděli 26. června jsme na hřišti za sokolovnou uspořádali pro děti a jejich rodiče Dětské sportovní odpoledne.

2. července 2011Dubenecký pohár:
Poslední červnovou sobotu (25.6.) jsme opět zavítali do trutnovského okresu, kde hasičskou soutěž pořádal nedaleký Dubenec. Zahájení soutěže bylo naplánováno na 14. hodinu. Jak bývá na většině soutěží zvykem, tak útoky zahájila družstva mužů. Naše družstvo šlo na start jako druhé. Při provádění útoku ovšem nastalo několik problémů – nenašroubovaný koš, který spadl před káď, problém na rozdělovači (zavřené všechny kohouty), pokus tak zastavila až chybná signalizace sklopných terčů – jak se později ukázalo, terče signalizovaly splněno po celou dobu našeho pokusu. Z toho důvodu nám byl umožněn opakovaný pokus po odběhnutí všech ostatních pokusů. Opakovaný pokus byl mnohem zdařilejší – voda na jistotu, menší problém při roztahování dopravního vedení, levý terč sestřelen na 30. vteřině, ovšem uzel na hadici pravého proudu znamenal nepopulární N. Družstvo žen se umístilo na 2. místě.
Pro dětská družstva byla připravena štafeta dvojic, ve které se naše tři družstva (přípravka, mladší, starší) umisťovala v první trojice, stejně jako v požárních útocích. Bližší informace o výsledcích nemohu poskytnout, jelikož nemám k dispozici výsledkové listiny. Děkuji za pochopení.

2. července 2011Členská schůze:
V pátek 24. června proběhla pravidelná členská schůze za účelem přípravy hasičské soutěže, kterou pořádáme 5. července.

2. července 2011Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 23. června proběhla ve Velichovkách okrsková výborová schůze.

2. července 2011Hasičská soutěž Libotov:
V sobotu 18. června se všechna naše družstva zúčastnila pohárové soutěže pořádané společně SDH Libotov a SDH Hřibojedy. Místem konání bylo fotbalové hřiště v Libotově. Jako první šlo na start družstvo mužů, které přes velký prostřik na levém proudu dosáhlo času 40,95. Pravý proud dokončil v čase 33,50, což by stačilo k vítězství. Takhle z toho bylo „až“ 3. místo. Výsledky soutěže mužů byly ovlivněny velkým počtem selhání jednotlivých družstev. Pořadí na prvních třech místech bylo následující: 1. Hostinné (34,62), 2. Dubenec A (36,16), 3. Rožnov (40,95).
I v soutěži žen bylo k vidění velké množství chyb. Zvítězilo naše družstvo v čase 40,33, následoval domácí Libotov (51,27) a třetí místo obsadilo družstvo mamin z Hřibojed (66,86).
Souběžně se soutěží dospělých probíhala soutěž dětí ve štafetě dvojic a požárním útoku. V kategorii přípravek obsadilo naše družstvo v obou disciplínách 3. místo za dvěmi domácími družstvy. V soutěži starších dětí startovalo celkem 9 družstev. Štafetu dvojic suveréně ovládlo družstvo Hřibojedy A (55,31), naše družstvo s časem 71,03 obsadilo 5. místo. V útoku zvítězil Dubenec A (21,88), naše děti obsadilo opět 5. místo (28,80). V celkovém hodnocení soutěže, ve kterém se sčítaly časy z obou disciplín zvítězil Dubenec A (87,54), následovala Bílá Třemešná (93,75) a Rožnov (99,83).

21. června 2011Fotogalerie:
Do fotogalerie přidány fota z Holohlav.

12. června 2011Pohárová soutěž Holohlavy:
V sobotu 11. června se naše družstva zúčastnila pohárové soutěže v Holohlavech. Soutěž zahájili domácí muži v 10:45. Jejich výsledný čas činil díky prostřiku na pravém terči 31,38. Následoval nevydařený pokus Libřic (52,79). Jako třetí startovalo s již opraveným strojem naše družstvo. Bohužel nenašroubovaný koš a jeho pád do kádě znamenal výrazné zdržení. Po vylovení a úspěšném nasazení se časomíra zastavila na hodnotě 46,42. Z dalšího průběhu soutěže se ukázala velká vyrovnanost zúčastněných družstev. Konečné pořadí na čele bylo: 1. Černožice (29,53), 2. Smidary (29,63), 3. Holohlavy (31,38).
Do soutěže žen se zapojilo celkem 9 družstev. Naše ženy startovaly jako poslední a dosažený čas 39,02 stačil na krásné 4. místo. První místo obsadily Rozběřice (30,94), 2. Hořiněves (35,28), 3. Piletice (35,94).
Do soutěže přípravek se přihlásilo pouze jediné družstvo – naše. Účast v soutěži starších dětí byla o něco větší – 5 družstev. Zvítězilo družstvo z Klamoše (78,13) před naším družstvem (100,72), Holohlavy (101,53), Třebší (103,97) a Libřicemi (108,53).

5. června 2011Noční soutěž Hořiněves:
V pátek 3. června se družstvo mužů zúčastnilo noční hasičské soutěže v Hořiněvsi. Sraz u hasičárny byl naplánován na 20. hodinu s cílem zajistit si co nejnižší startovní číslo. Po přihlášení nám bylo sděleno, že nejnižší možné startovní pořadí je s číslem 18. Oproti minulým ročníkům probíhala soutěž pouze na 2 hadice B s tím, že z jedné základny budou startovat muži a z druhé ženy. Tudíž jsme nakonec šli na start jako 27. okolo druhé hodiny ranní. Po přípravě základny se nám z technických důvodů nepodařilo nastartovat mašinu a jelikož uplynul čas přípravy, tak jsme byli donuceni základnu opustit s tím, že nebudeme ve výsledkové listině figurovat. Proto jsme se rozhodli ze soutěže odjet ještě před závěrečným nástupem.

29. května 2011O josefovský pohár:
V sobotu 28. května jsme se zúčastnili pohárové soutěže v Josefově. Letošní ročník byl premiérově uspořádán i pro dětská družstva, kterých se ale moc nesjelo (okresní kolo, dětské dny apod.). Soutěž zahájili domácí muži okolo 10:30. Na první místo se postupně propracovali muži ze Zvole „A“ s časem 32,28. Na tento čas dlouho nikdo neútočil – nejblíže byl Vlkov s 41,35. Jediným družstvem, které se dokázalo Zvoli přiblížit, bylo naše družstvo, které startovalo až jako poslední – desáté. Menší zdržení při házení koše do kádě (nejprve hrana kádě, voda až následně) a ubrání plynu při čekání na doběhnutí proudařů k nástřikové čáře znamenalo výsledný čas 33,30 (pravý proud cca 30,50). Konečné pořadí v kategorii mužů bylo: 1. Zvole, 2. Rožnov, 3. Vlkov.
Po krátké pauze na přestavení dráhy pro kategorii žen se na start postavily naše ženy, které dosáhly času 42,08. Další startovaly ženy ze Zvole a s časem 38,03 se dostaly na první místo. Jako třetí a zároveň poslední startovala Jaroměř. S časem 49,37 obsadila třetí místo.
Soutěž dětí zahájila naše přípravka, která dosáhla času 107,00. V kategorii mladších dětí soutěžily pouze Heřmanice (55,51) a Jasenná (61,20). V soutěži starších dětí šlo o to, které družstvo neobsadí nepopulární čtvrtou příčku – hůře skončit nešlo. První startovala Jasenná a dosáhla času 43,05, následovaly Vlčkovice s časem 50,40. Třetí Heřmanice musely svůj pokus (31,36) z důvodu závady na levém nástřikovém terči opakovat. Opakovaný pokus se již nevydařil – 47,60. Celou soutěž dětí uzavřelo naše družstvo s vítězným časem 37,45.
Následovalo vyhodnocení dětských družstev, po kterém ještě proběhla tradiční soutěž v požárním útoku ve čtyřech lidech. Do této soutěže se přihlásilo celkem 12 družstev. Z našich družstev jako první startovali muži, kteří tuto soutěž vyhráli v letech 2008 – 2010. Bohužel „céčko“ zamotané pod „béčko“ zapříčinilo nedotažení levého proudu – s nástřikem levého terče tak musel pomoc pravý proudař, který jinak svůj terč naplnil v čase okolo 44 vteřin, což byl vítězný čas domácího družstva. Hned po mužích následovaly ženy, které ale byly diskvalifikovány z důvodu nevyužití všeho potřebného materiálu (zapomenuté „céčko“ na základně). Celou soutěž uzavřelo družstvo starších dětí, které dosáhlo času 68,10 a v celkovém hodnocení mužů a žen se umístilo na 5. místě.
Fotografie ze soutěže jsou již k dispozici.

29. května 2011Členská schůze:
V pátek 27. května proběhla pravidelná členská schůze, na které se převážně řešili běžné záležitosti týkající se činnosti sboru.

22. května 2011Bohdašínský pohár:
V sobotu 21. května se družstvo starších dětí zúčastnilo XXIII. ročníku Bohdašínského poháru. Tato soutěž byla poslední kvalifikační soutěží na okresní kolo hry Plamen, které se koná 28. května na Plhově. Vzhledem k technickým problémům na terčích pro džberovky se do hodnocení soutěže započítávaly pouze výsledky třech disciplín – štafeta 4 x 60 metrů, štafeta dvojic a požární útok. Ve štafetě 4 x 60 metrů družstvo dosáhlo času 66,89 (20. místo), na štafetě dvojic 88,78 (21. místo). Nedokončený požární útok znamenal konečné 22. místo.
Družstvo starších dětí si svými výsledky zajistilo postup na okresní kolo. Vzhledem k tomu, že bychom nejspíše nesložili kompletní desetičlenné družstvo, jsme postup odmítli a přenechali tak místo jiným zájemcům.

20. května 2011Okrsek Velichovky:
Ve středu 18. května proběhla ve Velichovkách okrsková soutěž v požárním útoku. Soutěž, které se zúčastnila celkem 3 družstva, zahájili domácí. Problémy s dotažením pravého proudu zapříčinily výsledný čas 36,96. Jako druzí jsme se na start postavili my. Zdržení na koši, ale především zavřený kohout na béčkovém hrdle, znamenalo zdržení – 29,63. Na závěr startovalo družstvo ze Zaloňova, které dosáhlo času 54,02. Konečné pořadí tak bylo: 1. Rožnov, 2. Velichovky, 3. Zaloňov. Jako vítězné družstvo jsme si zajistili postup na okresní kolo v požárním sportu, kterého se ovšem nezúčastníme.
Po skončení soutěže jsme připravený areál využili k tréninkovým útokům. Tyto útoky se nám ovšem nedařily tak, jak jsme si představovali (1x nedokončený útok a cca 36 vteřin – nenalití, zavřený kohout na stroji).

14. května 2011Fotogalerie:
Do fotogalerie doplněny fotografie z Nízké Srbské.

9. května 2011Pohár starosty SDH Nízká Srbská:
V neděli 8. května jsme se s dětskými družstvy zúčastnili soutěže v Nízké Srbské. Soutěž se skládala ze štafety dvojic, štafety 4 x 60 metrů a požárního útoku Plamen. Mladší děti začínaly na požárním útoku, kde dosáhly času 72,94 (11. místo), ve štafetě 4 x 60 metrů výsledný čas činil 92,10 (14. místo) a ve štafetě dvojic 140,59 (15. místo). V konečném hodnocení 16ti družstev se umístily na 15. místě. Starší děti začínaly na štafetě 4 x 60 metrů, kde se s časem 68,55 umístily na 17. místě. Ve štafetě dvojic za čas 96,18 na místě devatenáctém a v požárním útoku uzavřely první desítku se 45,97. V konečném hodnocení obsadily 17. místo.

9. května 2011O pohár starosty obce Heřmanice nad Labem:
V sobotu 7. května se všechna naše družstva zúčastnila pohárové soutěže v Heřmanicích – Brodě nad Labem. Soutěž byla za slunečného počasí zahájena krátce před 10. hodinou nástupem přihlášených družstev. Po předchozí domluvě s pořadateli šlo na start jako první naše družstvo mužů a dokončilo v čase 32,81. Tento čas vyvolal v družstvu mírné rozpaky – čekali jsme o něco lepší výsledek. Proto jsme byli zvědaví, jak si povedou naši soupeři, kterých bylo dohromady 12. Jako druzí startovali domácí, kteří nás časem 30,96 překonali. Jak se později ukázalo, tak to bylo jediné družstvo, které nás dokázalo zdolat. Pro většinu družstev to byla vůbec první soutěž v sezoně a to se projevilo na výsledných časech. Z favoritů mohu vyjmenovat Velký Třebešov (48,44), Habřina (35,50), Zvole (37,60), Holohlavy (35,25) či Černožice (47,84). Příjemným překvapením byl výkon Jeníkovic (33,31), který stačil na krásné 3. místo. Výsledné pořadí tedy bylo: 1. Heřmanice, 2. Rožnov, 3. Jeníkovice.
Do soutěže žen bylo přihlášeno celkem 5 družstev. Jako první startovaly Hřibojedy – věkem ještě starší žákyně – a dosáhly času 35,22. Druhé šlo Zvole A a s časem 33,56 se usídlilo na prvním místě. Následoval nedokončený pokus Jaroměře. Předposledním na startu bylo „béčko“ Zvole, kterému se útok nezdařil podle představ (42,75). Jako poslední startovaly naše ženy a s časem 39,90 se umístily na třetím místě. Medailové pořadí u žen: 1. Zvole A, 2. Hřibojedy, 3. Rožnov.
Do soutěže přípravek byla přihlášena 4 družstva. Bez medaile zůstalo Choustníkovo Hradiště B (67,90). Třetí skončilo naše družstvo (57,37), druhé Choustníkovo Hradiště A (55,69) a první Hřibojedy (42,03). V kategorii mladších dětí soutěžilo 8 družstev. O první tři místa se rozdělily Hřibojedy a Holohlavy. Suveréně zvítězily Hřibojedy A (21,69) před Holohlavy A (29,90) a Hřibojedy B (32,20). Naše družstvo se umístilo hned za touto trojicí (34,50). Soutěž starších dětí ovládly Hřibojedy A (18,90), následovalo Choustníkovo Hradiště (20,22) a Rožnov (28,47).
Fotografie jsou vloženy. Tímto bych chtěl poděkovat panu Křenkovi za poskytnutí několika fotografii.

1. května 2011Členská schůze:
V pátek 29. dubna proběhla členská schůze, na které bylo rozhodnuto, že letos nebudeme pořádat Dětský den. Místo něj se uvažuje o jiné akci, o které bychom Vás včas informovali. Dále se řešila podoba červencové soutěže O putovní pohár obce Rožnov. Z důvodu místních podmínek bude muset být soutěž uspořádána v jiném uspořádání. O přesné podobě není ještě rozhodnuto. Původní návrh se při dnešním tréninku družstva mužů ukázal jako nepříliš vhodný.

28. dubna 2011Informace pro občany:
Do sekce informace pro občany přidán odkaz na rady, jak bezpečně prožít oslavu „Pálení čarodějnic“. Současně byly přidány i odkazy na obecně závazné vyhlášky obce Rožnov v oblasti požární ochrany.

24. dubna 2011Sběr starého železa:
V sobotu 23. dubna členové sboru prováděli v obcích Rožnov a Neznášov sběr starého železného šrotu a starých autobaterií.

24. dubna 2011Memoriál Jirky Beka v CTIF:
V sobotu 23. dubna se družstvo starších dětí doplněné o mladší a přípravku zúčastnilo IX. ročníku Memoriálu Jirky Beka v disciplínách CTIF. Tato soutěž je zařazena do kvalifikace na okresní kolo hry Plamen a v kategorii starších dětí se jí celkově zúčastnilo 16 družstev. Naše družstvo začínalo na štafetě, kde dosáhlo času 2:06,6. K tomuto času bylo připočteno 20 trestných vteřin a do konečného hodnocení se započítávalo umístění s číslem 15. V požárním útoku činil výsledný čas 4:54,1 a vzhledem k tomu, že nebyl naplněn terč, tak pokus byl uznán jako neplatný. Družstvu tak bylo napočteno umístění s hodnotou 12 – stejně jako družstvům z Provoze, Meziměstí, Novému Městu nad Metují a Horní Radechové. V konečném vyhodnocení soutěže se družstvo starších dětí umístilo na 16. místě. Zvítězilo družstvo domácích. Do fotogalerie přidány fotky i z Nahořan.

18. dubna 2011Úklid hasičské zbrojnice:
V neděli 17. dubna proběhla brigáda na úklid naší hasičárny. Všechny věci jsme začali úderem 7. hodiny ranní stěhovat ven, kde jsme je přebírali a určovali, co se zachová a co nikoliv. Po tomto výběru jsme většinu ponechaného materiálu nastěhovali do skladu za hasičskou zbrojnicí.

18. dubna 2011Nahořanský pohár:
V sobotu 16. dubna se hlídka starších dětí zúčastnila Nahořanského poháru v ZPV. Soutěž byla součástí kvalifikace na okresní kolo hry Plamen. Do kategorie starších dětí bylo přihlášeno celkem 24 hlídek. Naše hlídka do závodu odstartovala jako předposlední a posbírala v něm celkem 36 trestných minut. Se součtem běžeckého času, který přesáhl jednu hodinu se hlídka umístila na 24. místě.

12. dubna 2011Videogalerie:
Do videogalerie přidán krátký sestřih z průběhu sobotního Rožnovského poháru v ZPV.

10. dubna 2011Rožnovský pohár v ZPV:
V sobotu 9. dubna jsme ve spolupráci s OORM Náchod uspořádali jubilejní 10. ročník Rožnovského poháru v ZPV. Účastníky přivítalo slunečné počasí doprovázené silným nárazovým větrem, který se promítl především na střelnici.
Celý závod zahájila kategorie přípravek, do které se přihlásily celkem 2 hlídky. Jako první startovala hlídka ze Zvole, druhá pak rožnovská hlídka. V konečném hodnocení bylo pořadí stejné – 1. Zvole, 2. Rožnov.
Kategorie mladších dětí byla co do počtu mnohem pestřejší – 20 hlídek. Na pátém místě skončila Rtyně v Podkrkonoší (0:40:21,07), čtvrté „áčko“ z Holohlav (0:37:02,62). Třetí příčku vybojovali zástupci z Nahořan označení jako „A“ (0:36:26,43). Stříbrné medaile získala další A-hlídka a to z Mezilesí (0:32:44,04). Tato hlídka měla zároveň nejlepší běžecký čas. Zásluhou pouze 3 trestných minut zvítězila B-hlídka z Bělovsi (0:26:42,22). Domácí hlídka obsadila 14. místo.
Do soutěže starších dětí se přihlásilo celkem 21 hlídek. Na pátém místě se umístil Žernov (0:36:04,66), čtvrtý Běloves (0:35:20,62). Třetí místo vybojovala hlídka domácích (0:35:03,36), které k druhému místu České Metuje (0:35:01,94) scházely necelé 2 vteřiny. Z vítězství se mohla radovat hlídka Červeného Kostelce „A“ (0:32:26,41).
Do soutěže dorosteneckých hlídek se nepřihlásila ani jedna hlídka. Za to soutěž dorostu jednotlivců byla rekordně obsazena – 20 závodníků. V kategorii dorostenců závodilo celkem 9 soutěžících. Třetí místo obsadil Martin Čepelka (0:17:46,69), druhý skončil Lukáš Hejzlar (0:17:36,70). Nejlépe si počínal Miroslav Seifert (0:16:58,24). V kategorii dorostenek zápolilo 11 závodnic. Třetí místo původně obsadila Jana Kvirencová, ale při dodatečné kontrole výsledkové listiny bylo zjištěno, že Martině Karlové byl špatně započten čekací čas. Po této opravě se Martina (0:22:57,19) dostala na třetí místo. Tímto se omlouváme za vzniklou nepříjemnost. Druhé místo obsadila Tereza Podolníková (0:22:27,17). Prvenství v kategorii dorostenek jednotlivkyň vybojovala Justýna Hatašová (0:20:40,86).
Souběžně se ZPV probíhal na hřišti za sokolovnou i závod v překážkovém běhu na 70 metrů. V kategorii mladších dětí zvítězil Martin Velacka před Alenou Hamplovou a Pavlem Hofmanem. Ve starších dětech zvítězil Lukáš Kligl před Lukášem Hejzlarem a Janem Runštukem.
Ve fotogalerii již můžete nalézt fotografie z proběhlého závodu. Na závěr bychom chtěli i touto cestou poděkovat zdravotníkům z Českého červeného kříže Hradec Králové za zdravotní dozor v průběhu celé akce.

  1. Kompletní výsledky Rožnovského poháru v ZPV 2011 (včetně překážkového běhu)

28. března 2011Kalendář soutěží:
Do sekce Kalendář akcí a soutěží vložen odkaz na soutěže a akce v náchodském okrese (na stránkách OSH Náchod). Dále byl přidán kalendář soutěží pro soutěžní družstvo mužů.

26. března 2011Členská schůze:
V pátek 25. března proběhla pravidelná členská schůze SDH. Nejprve jsme byli seznámeni s finančním vypořádáním maškarního bálu a dětského karnevalu. Dalším a zároveň hlavním hlavním bodem schůze byla organizace ZPV. Mezi další záležitosti patřilo zajištění sběru starého železa a pálení čarodějnic.
Důležité termíny pro členy SDH vyplývající z členské schůze:

  1. 8. dubna, 17:00: Příprava ZPV (Hasičárna, hřiště za sokolovnou)
  2. 9. dubna, 7:00: Příprava ZPV (Hasičárna, hřiště za sokolovnou)
  3. 17. dubna, 7:00 – ZMĚNA: Úklid („debordelizace“) hasičárny (Hasičárna)
  4. 23. dubna, 14:00: Sběr starého železa (Obce Rožnov a Neznášov)
  5. 30. dubna, 19:00: Pálení čarodějnic (Bezděk)

17. března 2011Školení JSDH:
Ve středu 16. března se členové JSDH zúčastnili prvního letošního školení. Školení na téma komunikace v PO a použití žebříků a jejich kontrola bylo uspořádáno v rámci okrsku Velichovky ve Velichovkách.

15. března 2011Informace pro občany:
Dnes byla do obsahu webových stránek přidána část, ve které se budeme snažit informovat občany o záležitostech týkající se požární ochrany. Prozatím je stránka rozdělena na dvě části. V první části budeme zveřejňovat odkazy či dokumenty týkajících se aktuální problematiky. Nynějším problémem je zvýšený počet požárů travních a lesních porostů. Pod odkazem, který v této sekci naleznete, jsou uvedeny zásady, které je nutné dodržovat, aby k rozsáhlým požárům nedocházelo.
V druhé části stránky můžete nalézt odkazy na krátká videa z cyklu Štěstí přeje připraveným, která zpracoval Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč ve spolupráci s MV GŘ HZS ČR. V těchto videoklipech naleznete návody, jak se zachovat při nebezpečných situacích, do kterých se může každý z nás dostat.
Na zmíněnou stránku se dostanete jednoduše – stačí v menu kliknout na tlačítko Informace pro občany.

15. března 2011Videogalerie:
Do videogalerie přidán sestřih z dětského karnevalu.

7. března 2011Dětský karneval:
V neděli 6. března jsme v místní sokolovně pořádali Dětský karneval. Zahájení bylo provedeno krátce po 14. hodině. Vzhledem k tomu, že pro nás, po zkušenostech z minulých let, je čím dál těžší vybrat ty nejhezčí masky, tak jsme se pro letošní rok rozhodli nevyhlašovat vítěze. Místo toho byly odměněny všechny masky. Navíc byly odměněni 4 nejmladší účastníci.
Na závěr bychom ještě rádi poděkovali i touto cestou sponzorovi karnevalu – společnosti Billa, spol. s r. o. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout fotografie.

5. března 2011Školení rozhodčích:
Po krátkém poplesovém spánku se Pavel Hartman st., Iveta Kodešová a Jan Pišta vydali směrem na Horní Radechovou, kde se konalo školení rozhodčích mládeže a dorostu.

5. března 2011Maškarní bál:
O prvním březnovém pátku (4.3.) jsme uspořádali tradiční Maškarní bál. Letošní účast byla, jak už se stalo zvykem, vysoká. Konkrétně se počet účastníků zastavil na hodnotě 248. Stejně jako v minulých letech bylo vyhlášeno pět nejhezčích masek, které si za odměnu odnesly věcné ceny. Na pátem místě se umístil kmen místních indiánů, na čtvrtém místě hlemýžď. Na bronzovém stupínku skončil pivní sud s půllitrem. Druhé místo patřilo Rumcajsovi, Mance a Cipískovi. Za nejhezčí masku letošního maškarního bálu byli zvoleni spartakiádní cvičenky a cvičenci.
K vidění bylo samozřejmě mnoho jiných, zdařilých masek. Například nás navšívili mim, smrtka, kat, Bob a Bobek, vosa, tanečnice hula-hula, láhev piva, lékařský personál, dědek s babkou, Mach a Šebestová, vojáci a další. O půlnoci proběhlo slosování vstupenek. O hudební doprovod se tradičně postarala skupina Elastic, premiérově doplněna o zpěvačku.
Touto akcí byla ukončena plesová sezona v obci Rožnov pro rok 2011. Na Vaši přízeň se budeme tešit i v příštím roce. Fotografie z akce jsou vloženy.

26. února 2011Členská schůze:
V pátek 25. února proběhla členská schůze, na které jsme nejprve zhodnotili Hasičský ples. Dále jsme řešili organizační zabezpečení Maškarního bálu a Dětského karnevalu. Příprava sálu proběhne opět ve čtvrtek od 17 hodin. Výbor SDH následně schválil zakoupení oblečení pro dětská družstva (tričko, kalhoty) s tím, že se na financování bude podílet sponzor. Rovněž bylo schváleno financování občerstvení pro soutěžní družstva.

26. února 2011Fotogalerie:
Do fotogalerie přidány fotografie z uzlové štafety v České Metuji, které se v sobotu 19. února zúčastnilo družstvo straších dětí a vybojovalo zde 13. místo.
Do fotogalerie z roku 2010 přidány fotky z vánoční besídky.

12. února 2011Okrsek Velichovky:
V pátek 11. února proběhla v rožnovském pohostinství VVH okrsku Velichovky. Proběhlo stručné zhodnocení činnosti za rok 2010. Byl nastíněn program činnosti okrsku pro rok 2011. Hostem z OSH Náchod a současně i z HZS ÚO Náchod byl Miloslav Paclík, který pronesl krátký projev a připojil i několik historek z činnosti hasičů.

5. února 2011Hasičský ples:
V pátek 4. února jsme uspořádali v místní sokolovně tradiční Hasičský ples, který byl zahájen krátce po 20. hodině. O hudební doprovod se premiérově starala kapela Kapky z Hradce Králové. I letos byla připravená bohatá tombola, ve které se nacházelo na 280 cen. Stejně jako loni proběhlo o půlnoci slosování o deset hlavních cen (kávovar, dorty, vepřová hlava, divoké prase, sele, zrcadla, nábytek). Zábava, které se zúčastnilo 208 lidí, skončila po 3. hodině ranní. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout rovnou stovku fotografií.

30.ledna 2011Členská schůze:
V pátek 28. ledna proběhla první letošní členská schůze. Především bylo potřeba dořešit různé organizační záležitosti týkající se hasičského plesu, který se uskuteční v pátek. Příprava sálu a tomboly se uskuteční ve čtvrtek 3. února od 17 hodin. Po vyřešení plesu jsme diskutovali nad otázkou případné vestavby do Renault Traffic, či nákupu přívěsného vozíku. Příští schůze se uskuteční v pátek 25. února.

25.ledna 2011VVH SDH Zaloňov:
V sobotu 22. ledna se zástupci sboru zúčastnili výroční valné hromady SDH Zaloňov.

15.ledna 2011VVH SDH Velichovky:
V pátek 14. ledna se zástupci sboru zúčastnili výroční valné hromady SDH Velichovky.

10.ledna 2011VVH SDH Hustířany:
V pátek 7. ledna se delegovaní zástupci sboru zúčastnili VVH SDH Hustířany.

10.ledna 2011Návštěvnost webu:
Na webovou prezentaci našeho sboru bylo v loňském roce zaznamenáno celkem 6 190 přístupů. Největší počet návštěv byl uskutečněn 6. března, kdy se počet zastavil na hodnotě 106.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com