Zpět na Archiv činnosti

Archiv událostí z roku 2006

15.12.2006Historie:
Do historie jsem přidal přehled některých zajímavých informací o činnosti našeho sboru od roku 1889.

14.12.2006Odkazy:
Do odkazů jsem přidal odkaz na SDH Hronov.

10.12.2006Kalendář:
Do sekce kalendář jsem přidal termíny akcí, které budeme v příštím roce pořádat.

10.12.2006Výroční valná hromada SDH Velichovky:
V pátek 8.12. jsme se zúčastnili Výroční valné hromady SDH Velichovky. Děkujeme za pozvání.

3.12.2006Výroční valná hromada:
V pátek 1.prosince jsme uspořádali výroční valnou hromadu našeho sboru, která se konala v sokolovně od 19:30. Byla zhodnocena celoroční činnost sboru, dále činnost dospělých i dětských družstev. Byla přečtena zpráva o hospodaření a revizní zpráva. Byla také předána ocenění za dlouholetou činnost. V průběhu valné hromady předvedly mladší děti několik kulturních představení – hra na flétnu a zpěv vánočních koled. Po té následovala diskuze a bylo schváleno usnesení. Na závěr všichni zúčastnění dostali večeři.

26.11.2006Propozice ZPV:
Propozice jarního ZPV včetně propozic na štafetu jednotlivců zobrazíte kliknutím na odkaz, který je vlevo pod menu.

26.11.2006Výroční valná hromada SDH Zaloňov:
V sobotu 25.11. jsme se v počtu 3 členů zúčastnili Výroční valné hromady SDH Zaloňov. Děkujeme za pozvání.

17.11.2006Okrsek Velichovky:
V úterý 14.11. se konala v Rožnově okrsková schůze. Přitomni byli zástupci Velichovek, Zaloňova, Rtyně a Rožnova. Chyběl pouze zástupce jednotky z Hustířan. Na schůzi se domluvilo, kdo budou delegáti okrsku na výročních schůzích v Zaloňově, Rožnově a Velichovkách. Termín výroční schůze okrsku Velichovky byl stanoven na 1. února.

17.11.2006Odkazy:
Do sekce odkazy bylo přidáno několik nových odkazů.

10.11.2006Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 9. listopadu jsme se zúčastnili okrskového školení ve Velichovkách. Tématem školení bylo správné poskytnutí první pomoci. V úterý 14.11. se v Rožnově od 19:30 uskuteční okrsková schůze.

8.11.2006Fotografie z roku 2006 na CD:
Dnes jsem zkompletoval fotografie z letošní sezony. Zlomek těchto fotek je ve fotogaleii, ale je to opravdu jen zlomek a ještě ve zmenšené velikosti. Z letošního roku jsou fotky celkem na 3 CD. První CD obsahuje asi 800 fotek ze soutěží od jarního ZPV v Rožnově až po letní přestávku, která začala po závodech ve Velkém Vřešťově. Fotky z naši soutěže ze dne 5.7. jsou na druhém CD. Na tomto CD je asi 600 fotek, které jsou nafoceny celkem od 3 různých fotografů. Poslední CD začíná soutěží v Jasenné a končí ZPV v Mezilesí. Na tomto CD je fotek nejméně – asi 400. A jako bonus je na tomto CD také pár videí. Konkrétně se jedná o tato videa: Polský způsob provedení požárního útoku (na soutěži v Josefově); Rožnov – muži (v Josefově); Rožnov – muži, Velichovky – muži (z Holohlav); Velichovky – muži, Dolní Černůtky – muži, Rožnov – muži (z Libotova); Dolní Přím B – muži, Horní Radechová – muži, Velichovky – muži (úvodní závod VČHL 2006 v Jaroměři).
Pokud bude chtít někdo některé CD vypálit nebo zapůjčit tak mi může napsat na můj mail a nebo na ICQ 267-894-516 a určitě se nějak dohodneme.

4.11.2006Členská schůze:
V pátek 3.11. se opět konala členská schůze. Hlavním bodem jednání byla organizace výroční schůze, která se uskuteční v pátek 1. prosince v sokolovně. Ve středu 29. listopadu se uskuteční výborová schůze ohledně této výročky. Byl také schválen termín plesů. Oproti předběžnému termínu byl o týden posunut hasičský ples a to na pátek 9. února 2007 , kapelou bude skupina Sonet. Maškarní ples se bude konat také v pátek a to 2. března. Kapelou na tomto plese bude skupina Elastic.

2.11.2006Závodní družstva:
Do sekce závodní družstva jsem k asi polovině závodníků přidal nové fotky. Složení závodních družstev bude nově aktualizováno před novou sezonou – tedy na jaře.

24.10.2006Informace k jarnímu ZPV v Rožnově:
Náš jarní ZPV byl nově zařazen do Poháru OORM za obvod jaroměřsko-českoskalicko.
Termín pořádání je sobota 7. dubna 2007. Sraz a prezentace je v 8:30 na hřišti za sokolovnou. Nástup a zahájení je naplánováno na 9. hodinu. Souběžně s „braňákem“ bude probíhat i soutěž jednotlivců v překážkovém běhu. Tento běh je složen z těchto překážek: žebřík, laťka, kladina, lehkoatletická překážka, rozdělovač a hadice. Všechny překážky (vyjímku tvoří kladina) jsou ze štafety CTIF. V případě nepříznivého počasí by byl zajištěn náhradní program v sokolovně, proto přezůvky a psací potřeby sebou. Soutěž proběhne dle směrnic Plamenu. Občerstevení zajištěno.
Online přihláška bude na těchto stránkách umístěna, ale ještě je na ni čas …
Případné dotazy můžete zasílat na mail, který je uveden v sekci Napiště nám.

14.10.2006 (aktualizováno 15.10.)ZPV Mezilesí:
V sobotu 14.10. jsme se zúčastnili ZPV v Mezilesí. Do soutěže jsme přihlásili hlídku mladších dětí, hlídku starších dětí, hlídku dorostu složenou ze 3 závodníků a do jednotlivců dorostenců Stanislava Zemana. Mladší děti obsadily 27. místo. Na střelbě sestřelily pouze 1 špalíček, dále nasbíraly 3 trestné minuty na topografii a 3 na vázání uzlů, další stanoviště byly již bez chyb. I starší děti měly na střelbě problémy – 11 trestných minut, další 3 minuty nabraly na uzlování a 1 minutu na požární ochraně. V celkovém hodnocení to stačilo na 18. místo. Tříčlenná hlídka dorostu měla 6 trestných na střelbě, 3 trestné na šplhu, 1 minutu na určování PHP, 6 trestných na optické signalizaci a 5 na azimutových úsecích. V celkovém hodnocení to stačilo na bramborové umístění. V kategorii jednotlivců skončil Stanislav Zeman na 10. místě, na střelbě nezískal žádné trestné minuty, první minutu získal na určování PHP, 3 minuty na optické signalizaci, ovšem na azimutu nabral 10 minut.
Fotografie ze soutěže jsou již k dispozici.

14.10.2006Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 12.10. proběhlo v Rožnově u požární nádrže námětové cvičení okrsku Velichovky. Tématem cvičení, kterého se zúčastnily jednotky Velichovek, Zaloňova a Rožnova, byla práce s ejektorem.
Po skončení cvičení proběhlo ještě okrskové školení na téma bezpečnost na požárišti a komunikace. Školitelem byl Kamil Sokolář z HZS Jaroměř.
Fotogalerie ze cvičení byla už doplněna.

7.10.2006Zlatá proudnice:
V sobotu 7.října jsme se s dospělými družstvy zúčastnily poslední letošní soutěže v požárním útoku. Soutěž se konala v Jezbinách pod tradičním názvem Zlatá proudnice. Účast v kategorii mužů byla mezinárodní, neboť se soutěže zúčastnili i polští kolegové. Při našem pokusu jsme měli problém se strojem, který běžel jen na 3 válce a to se projevilo i v konečném umístění, když jsme skončili na 10. místě. V kategorii žen bylo přihlášeno celkem 6 družstev. Naše ženy si závěr sezony zpestřily 3. místem.

7.10.2006Členská schůze:
V pátek 6.10. se konala další pravidelná měsíční schůze hasičů. Tentokrát se projednaly různé termíny akcí, které budeme pořádat. Jednalo se hlavně o hasičský ples a maškarní ples, zajištění hudby na plesy – termíny jsou zatím jen přibližné, ale změna by byla pouze o týden. Předběžné termíny jsou následující: 2.února 2007 hasičský ples, 2.března 2007 ples maškarní. Bylo oznámeno, že výroční schůze se uskuteční 1.prosince opět v sokolovně.

23.9.2006Pohárová soutěž v Černožicích:
V sobotu 23.9. jsme se zúčastnili s družstvy mužů a žen soutěže v Černožicích. V kategorii mužů bylo přihlášeno 11 družstev a v kategorii žen družstva 3. Soutěž začala tradičně domácími muži. Naše družstvo přišlo na řadu jako šesté a naším časem 38,16 jsme se v tu chvíli zařadili na druhé místo za Střezetice. Poté nás ještě překonali muži z Holohlav, kteří tuto soutěž vyhráli časem 28,72, takže jsme obsadili konečné 3.místo a vedle poháru jsme dostali i věcnou cenu – hrníčky od sponzora soutěže.
Kategorii žen zahajovalo naše družstvo. I ženám se jejich pokus povedl a jejich čas 36,81 nepřekonaly ženy z Černilova ani Dobřenic. A tak se mohly radovat z prvního letošního vítězství, poháru i věcných cen.

15.9.2006Webové stránky:
Během tohoto měsíce dojde ke změně grafické podoby těchto stránek.

15.9.2006Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 14.září se v Zaloňově konala okrsková schůze. Na této schůzi byli přitomni zástupci Hustířan, Rtyně, Zaloňova a Rožnova. Omluveni byli členové Velichovek. Na schůzi bylo domluveno, že se v Rožnově ve čtvrtek 12.října od 17 hodin uskuteční námětové cvičení a po tomto cvičení, by mělo následovat školení. Dále se dohodly termíny výročních schůzí jednotlivých sborů. V Zaloňově se uskuteční v sobotu 25.listopadu, v Rožnově v pátek 1.prosince a ve Velichovkách v pátek 8.prosince.

10.9.2006Fotogalerie:
Doplněna fotogalerie ze včerejších soutěží.

9.9.2006Soutěž v Habřině:
Ihned po skončení Jaroměřského poháru jsme se přemístili o několik kilometrů dále – do Habřiny.Zde se konala tradiční soutěž a letos byla spojena s oslavou 120 let od založení SDH Habřina.V úvodu soutěže předvedli hasiči z Plačic jak se požáry hasily před dávnými lety pomocí koňského spřežení se stříkačkou.Dále vystoupily mažoretky a v průběhu celého dne byl k vidění vyprošťovací automobil Mercedes Benz Actros z HZS Hradec Králové.
Do soutěže jsme přihlásili družstvo mužů,družstvo žen,2 družstva mladších dětí a jedno družstvo starších dětí.Jako první z těchto družstev,ale zároveň jako poslední v kategorii startovali muži.A při našem nadějném pokusu nám bohužel nevydržela technika.Z koncovky se totiž svlékla hadice B,takže jsme pokus nedokončili.Družstvo žen startovalo také poslední ve své kategorii a dosažený čas 58,18 stačil na konečné 5.místo.Tyto dvě kategorie se započítávaly do 5ti letého cyklu O putovní pohár,ve kterém muži obsadili 9.místo a ženy 6.místo.
V mladších dětech startovalo nejdřive naše „B“ družstvo a dosaženým časem 56,81 obsadily konečnou 4.příčku.Ačko si vedlo ještě hůře a za čas 80,96 skončilo páté.Starší děti měly při svém pokusu mnoho problémů a skončily až na 10.místě.

9.9.2006Jaroměřský pohár:
V sobotu 9.září se v Jaroměři na stadionu konal II.ročník Jaroměřského poháru.Tento pohár se pořádá pro mladé hasiče a skládá se z 3 netradičních disciplín.První disciplínou je jednoduché hadicové vedení.Této disciplíny se účastní 6 členů družstva (V,S,1,2,3,4). Jako první vybíhá strojník a připojí hadici C k hydrantovému nástavci a hadici natáhne a běží za cílovou čáru,kde zvedne ruku a vybíhá další člen družstva (1),ten svoji hadici připojí na rozvinuté céčko od strojníka,další členové (2,3,4) konají to samé.Jako poslední startuje velitel a na konec hadicového vedení připojí proudnici.Druhou disciplínou je zásah džberovou stříkačkou.Zde startuje 5ti členné družstvo a má za úkol pomocí džberové stříkačky shodit 6 plechovek.Třetí disciplínou je hadicový kuželník,zde má každý člen družstva 3 pokusy na shození 9 kuželek pomocí hadice,kterou na vzdálenost 4 metrů rozhazuje proti kuželkám.
Do soutěže jsme přihlásili celkem 4 družstva (2 mladší a 2 starší).Družstvo starších obhajovalo loňské vítězství,ale po součtu umístění ze všech disciplín to stačilo jen na 3.místo.Putovní pohár získaly Velichovky.Druhé družstvo starších skončilo na 4.místě.
Mladší děti skončily také na 3. a 4.místě.

3.9.2006Noční soutěž v Dubenci – VČHL:
V sobotu 2.září večer jsme se z družstvem mužů zúčastnili noční soutěže v požárním útoku v Dubenci.Tato soutěž je zařazena do soutěží Východočeské hasičské ligy.A jelikož jsme se předtím žádné soutěže VČHL nezúčastnili tak jsme přišli na řadu až jako 14.Na náš pokus jsme nastoupili pár minut po půlnoci a bohužel se nám tento pokus nepovedl a ani jsme ho nedokončili,protože se nám nepodařilo nasát vodu.

3.9.2006Soutěž MH ve Stolíně:
V sobotu 2.září jsme se s dětskými družstvy zúčastnili soutěže ve Stolíně.Soutěžilo se zde ve 2 disciplínách – požární útok a štafeta 4×60 metrů.Začínalo se požárními útoky.Mladší děti měly problémy se zapojením „céček“ na levém proudu a tak jejich čas 53,62 je zařadil na 6.místo.Družstvo starších mělo pro změnu problém přišroubovat savici k mašině a časem 51,53 skončilo na místě čtvrtém.
Ve štafetě 4×60 metrů mladší děti skončily opět na 6.místě za čas 89,3.Starší děti si také zopakovaly své umístění z požárního útoku za čas 63,6.

3.9.2006Členská schůze:
V první zářijový pátek se uskutečnila pravidelná členská schůze hasičů v rožnovské hospodě.Hlavním bodem této schůze bylo poděkování „našemu“ dlouholetému řidiči autobusu,který nás vozil na každoroční výlety.Příští schůze se uskuteční v pátek 6.října.

27.8.2006 (aktualizováno 30.8.) Jasenský pohár:
V sobotu 26.srpna pro nás začala podzimní sezona a to závody v Jasenné.Na tuto soutěž jsme odjeli pouze s dětskými družstvy,jedním mladším a jedním starším družstvem.Dětskou kategorii začaly naše starší děti a hned po nich běžely děti mladší.Umístění našich dětí se mi konečně podařilo zjistit.Starší děti obsadily konečné 4.místo a mladší děti skončily na místě sedmém.Kompletní výsledky této soutěže zde ale nebudou,jelikož jsme po odběhnutí mladšího družstva spěchali domů.Důvodem tohoto spěchu byla svatba našeho člena.Fotografie ze soutěže ale k dispozici jsou.

6.8.2006Členská schůze:
V pátek 4.srpna se konala pravidelná členská schůze.Hlavním bodem této schůze bylo zhodnocení červencové soutěže.Příští schůze se koná 1.září.

11.7.2006Fotogalerie:
Do fotogalerie jsem doplnil fotky z naší zatím poslední soutěže ve Velkém Vřešťově.

8.7.2006Soutěž ve Velkém Vřešťově:
Ihned poté,co ve Velichovkách děti dokončily svůj útok,jsme vyrazili na další soutěž – do Velkého Vřešťova.Po příjezdu na hřiště šly na řadu naše starší děti.Velmi slibně rozjetý útok bohužel zradila technika,konkrétně prasklé „céčko“ na pravém proudu.Následovaly mladší děti a časem 49,34 skončily na 5.místě.
Po skončení kategorie děti začala soutěž i pro dospělé a začínali muži.Při našem pokusu jsme měli menší problémy s nalitím vody a to nám stačilo na 7.místo za čas 43,53.
V soutěži žen byla přihlášena tři družstva včetně jednoho našeho.Útok se našim ženám povedl a dosažený čas 40,37 byl jejich letošním nejlepším časem.V konečném pořadí to stačilo na druhé místo.
Teď nastává letní přestávka a sejdeme se znovu až koncem srpna,kdy se budeme připravovat na soutěž do Jasenné.

8.7.2006Soutěž ve Velichovkách:
V sobotu 8.července jsme se zúčastnili soutěže ve Velichovkách.Do soutěže jsme přihlásili pouze dětská družstva.Mladší děti obsadily druhé místo a starší děti skončily na místě třetím.

7.7.2006 Velká fotogalerie ze soutěže:
Do odkazu fotogalerie jsem přidal odkaz na velkou fotogalerii ze středeční soutěže.Ve fotogalerii je přes 280 fotek a jsou roztřízeny podle družstev.

6.7.2006 (výsledky byly již přidány)Soutěž O putovní pohár starosty obce Rožnov:
Ve středu 5.července jsme pořádali soutěž v požárním útoku.Kategorie mužů a žen měla na dráze vloženy překážky.Levý proudař musel překonat kladinu a pravý proudař musel prolézt tunelem na útok CTIF.Soutěž dětí se skládala ze štafety CTIF,štafety dvojic a požárního útoku.Soutěž byla zahájena v 10:15.Letos bylo o mnohem lepší počasí než loni,kdy většinu soutěže propršelo,a tak se mnoho lidí koupalo v nádrži.

Do kategorie mužů bylo celkem přihlášeno 11 družstev.My jsme přihlásili družstva dvě – starší a mladší.Soutěž jsme zahájili se starším družstvem a přes menší problémy,které jsme při útoku měli,jsme dosáhli času 48,61.Jako druzí startovali muži z Holohlav,kteří u nás loni vyhráli,a jejich výsledný čas byl 40,73.Tento čas překonal v následujícím útoku Velký Vřešťov – 33,39.Po Velkém Vřešťovu startoval Lodín a dosáhl času 34,61.Poté následovaly družstva,která zaběhla průměrné časy.Jako devatí startovali muži ze Stolína a svým časem 37,85 se dostali na 3.místo.Ovšem z této bronzové pozice se neradovali příliš dlouho,neboť Zvole,které startovalo hned za nimi je překonalo o 0,31 vteřiny.Jako poslední jsme startovali s naším mladším družstvem.Naš čas 105,39 velmi ovlivnilo to,že proudaři nestačili doběhnout až k nástřikové čáře a pravý proudař musel dokonce stříkat z tunelu.Vítězem kategorie mužů se stal Velký Vřešťov,druhý byl Lodín a třetí Zvole.

Do soutěže žen se přihlásilo celkem 6 družstev.První startovaly ženy ze Zaloňova.Po problému při šroubování koše dosáhly času 51,64.Druhá startovala Jasenná a časem 35,79 se dostala samozřejmě do vedení.Třetí startovaly naše ženy a dosáhly času 46,89.Jako čtvrtý startoval Lodín.Ženy Lodína obhajovaly loňské vítězství.A toto vítězství se rozhodly zopakovat a překonaly Jasennou časem 34,26.Do pohárových umístění ještě promluvily ženy ze Stolína – 39,13.Vítězkami se staly ženy z Lodína,druhé místo Jasenná a třetí místo Stolín.

Do soutěže mladších dětí bylo přihlášeno 6 družstev.Soutěž začala štafetou CTIF.Výsledné časy prvních 5 družstev se vešly do 7 vteřin.První byla Jasenná – 2:02,81.Druhý Miletín – 2:03,56 a třetí skončily naše děti – 2:05,12.Přední časy ve štafetě dvojic byly také vyrovnány,ale již pouze u třech družstev.První opět Jasenná – 1:12,51,druhé místo Miletína se také neměnilo – 1:15,47.Změnilo se pouze třetí místo,které zde obsadily děti ze Zvole – 1:16,12.Naše děti dosáhly času 1:41,87.V poslední disciplíně,požárním útoku Plamen,se rozhodovalo,kdo bude mít nejnižší součet časů.A z družstev,která bojovala o poháry,startovaly první děti ze Zvole a svůj pokus trochu pokazily a dosáhly času 56,97.Tohoto času málem využila Habřina – 47,43 a v součtu časů zůstala za Zvole pouze o 0,93 vteřiny.Poté startoval Miletín a časem 31,00 se ujal vedení v disciplíně.To mu nevydrželo dlouho a překonaly jej Hřibojedy – 27,77,ty ovšem nebojovaly o poháry.Takže posledním,kdo mohl Miletín ohrozit byly děti Jasenné.Jasenné stačil k celkovému vítězství čas okolo 34-35 vteřin.Tohoto času,bohužel pro ně,nedosáhly – 38,25 a musely se spokojit s druhým místem.Naše děti obsadily třetí místo v útoku – 37,97 a v celkovém součtu časů zůstaly 3 vteřiny za 3.místem na místě pátém.První místo Miletín,druhé místo Jasenná a třetí místo Zvole.

Do kategorie starších dětí se přihlásil dvojnásobný počet družstev než do kategorie mladších – 12.Opět se začínalo štafetou CTIF.Zde byla nejrychlejší Jasenná – 1:34,63.Hned za ní skončily děti z Malšovy Lhoty – 1:35,13 a na místě třetím Miletín – 1:39,78.Naše děti obdržely k času 1:41,44 deset trestných vteřin a skončily až na 7.místě.Ve štafetě dvojic vyhrálo Zvole s náskokem 6,63 před družstvem Hřibojedy B – 1:02,80.Třetí skončily naše děti – 1:05,67.Do vedení se po této disciplíně dostalo Zvole.Zvole startovalo z družstev,která bojovala o poháry,jako první.A svým časem 27,80 si vedení pojistilo.Další startovaly Hřibojedy B – 26,78.Naše děti skončily v útoku na čtvrtém místě – 29,39.Posledním,kdo by mohl ještě překonat Zvole byla Jasenná,ta svým časem 30,86 byla ráda,že alespoň uhájila celkové druhé místo.První Zvole (3:04,06),druhá Jasenná (3:12,64),třetí Hřibojedy B (3:12,76).

Během soutěže nevznikly žádné závažné technické problémy a tak to šlo celkem rychle,ukončení soutěže bylo v 16:00.

4.7.2006Příprava soutěže:
V úterý 4.července jsme navečer začali připravovat hřiště a okolí na středeční soutěž.Dráhy na štafetu CTIF jsou připraveny,stejně jako dráha na požární útok.Pro diváky je postaven stan,aby se měli kam schovat před sluncem.Stany pro rozhodčí jsou také postaveny.Zbývá pouze natáhnout elektriku,ale to se připraví až ve středu ráno.

2.7.2006Soutěž v Hřibojedech:
V neděli 2.července jsme se zúčastnili další soutěže.Soutěž se tentokrát konala v Hřibojedech-Hvězdě.Tentokrát jsme přihlásili jedno družstvo žen,jedno družstvo starších dětí a dvě družstva mladších dětí.Soutěž dětí se skládala ze štafety dvojic a požárního útoku.Každá disciplína se hodnotila zvlášť a pro první 3 družstva byly připraveny poháry.Zároveň se soutěžilo ještě o Putovní pohár,který připadl družstvu,který měl součet štafety a útoku nejmenší.
Ve štafetě dvojic se mladším dětem moc nedařilo a tak družstvo nazvané Štěňata dosáhlo času 97,25,což stačilo na 8.místo.Družstvo Šmoulíci zaběhlo čas 137,22 a obsadilo poslední místo.V požárním útoku,který se běžel na plechovky,skončili Šmoulíci časem 28,06 na 9.místě před Štěňaty,která zaokrouhlila svůj čas na rovných 30 vteřin.V pořadí o Putovní pohár skončili Šmoulící na 10.místě a Štěňata na místě osmém.
Starším dětem se štafeta povedla a časem 65,54 skončily na stříbrné pozici.V útoku,který byl časy hodně vyrovnaný,obsadily 5.místo za čas 26,44.V součtu časů obsadily bramborovou pozici.
V kategorii žen byla přihlášena akorát 3 družstva a tak jsme měli jistotu zisku poháru.Naše ženy časem 58,44 obsadily konečné 3.místo.
Fotografie a výsledky jsou opět k dispozici.

1.7.2006Členská schůze:
V pátek 30.června se opět konala členská schůze hasičů.Tentokrát byla hlavním tématem soutěž v požárním útoku,která se koná již ve středu 5.července.Byly projednány různé organizační záležitosti-občerstvení,rozhodčí a další technické zajištění soutěže.Závěrem bylo řečeno,že trénink na soutěž se uskuteční v pondělí 3.července od 16:00 pro mladší a starší děti,od 17:30 pro družstvo mužů a od 18:30 družstvo žen.Přípravy na soutěž (stavění stanů,rozměření a ohraničení drah,…) se uskuteční v úterý od 17 hodin.

25.6.2006Tajný výlet:
V sobotu 24.června jsme byli na výletě,který byl uspořádán především pro děti.Ale zúčastnit se mohli i ostatní.Autobusem jsme odjeli v 7 hodin z Rožnova a v 7:15 z Neznášova.Poté jsme již nabrali první směr našeho výletu – směr Kutná Hora .
Když jsme dorazili do Kutné Hory tak jsme nejprve navštívili Kostnici.Po krátké prohlídce jsme pokračovali do centra města,kde jsme navštívili museum stříbra.V prvním okruhu nám byla přednesena historie města a zároveň jsme si prohlédli různé modely města a dolů.Dále jsme si prohlédli jaký je rozdíl mezi horninou,kde je stříbro a obyčejnou horninou.Tento rozdíl je opravdu minimální.Další částí prvního okruhu bylo provedení po ubytovacích prostorách.Po skončení prvního okruhu jsme se rozdělili na dvě skupiny.V první skupině byly převážně děti,které mají vzhledem k bezpečnostím pravidlům vstup do druhého okruhu zakázán.Takže do druhého okruhu pokračovala „starší“ skupina.Tento druhý okruh byl mnohem zajímavější,jelikož jsme chodili 33 metrů pod zemí – ve středověkých stříbrných dolech.Tyto podzemní chodby byly na některých místech velmi těsné…nejnižší místo bylo jen 120 cm vysoké a nejužší bylo 60 cm.V podzemí jsme viděli různá podzemní jezírka,prameny,krápníky,dále různé spojovací chodby,ve kterých se museli dělníci plazit.Občas jsme slyšeli i podzemní potok.Po skončení tohoto okruhu a celé prohlídky muzea jsme šli na oběd.K obědu jsme měli na výběr mezi smaženým sýrem a kuřecím řízem a k tomu jsme si mohli vybrat hranolky nebo brambory.
Po obědě jsme vyrazili opět autobusem na další zastávku – do hřebčína Kladruby ,kde se zrovna konal Jezdecký den.Zde jsme si mohli prohlédnout stáje,ale většinu času jsme strávili právě na Jezdeckém dni.Zde se předvedlo spousty koňů,oslů nebo poníků ať jako osedlaní nebo jako zapřažení před kočary a vozy.
Kolem 18.hodiny jsme odjížděli již směr domů,ale cestou jsme se ještě zastavili v Hradci Králové na večeři.I zde jsme měli na výběr ze dvou jídel – svíčková s houskovými knedlíky nebo moravský vrabec s bramborovými knedlíky.Poté,co se všichni najedli,jsme pokračovali domů.Přijeli jsme kolem 21.hodiny.

17.6.2006Pohárová soutěž v Libotově:
V sobotu 17.června jsme se zúčastnili Pohárové soutěže v Libotově.Do soutěže jsme přihlásili opět do každé kategorie jedno družstvo.Soutěž začala tradičně kategorií mužů.Zde jsme měli soutěž dobře rozjetou,ale po problémech s nástřikem levého terče jsme obsadili konečné 6.místo.
Do kategorie žen se přihlásila akorát 3 družstva a tak jsme měli jistotu,že nějaký pohár určitě získáme,ale šlo o to,jaký…Jako první startovaly domácí ženy a dosáhly času 62,31.Naše ženy startovaly hned za nimi a svým časem 47,78 se dostaly na průběžné první místo.Ale z této vedoucí pozice se neradovaly dlouho,protože je časem 36,10 předeběhly Jeřice.
V kategorii dětí běhaly mladší i starší děti dohromady.Naše starší děti startovaly jako osmé.A dosáhly času 37,52.Jako jedenácté v pořadí startovalo naše mladší družstvo.A mladší děti dosáhly času 42,69.Ale výsledky se samozřejmě počítaly podle kategorie.A tak naši starší děti skončily na 3.místě a mladší na místě bramborovém.
Fotografie ze soutěže,stejně jako výsledky jsou k dispozici.

15.6.2006Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 15.června proběhlo u nás na hřišti za sokolovnou okrskové cvičení podle Cvičebního řádu.Tohoto cvičení se zúčastnily jednotky Velichovek,Zaloňova a Rožnova.Ve fotogalerii je pár fotek z tohoto cvičení.

10.6.2006 (aktualizace o foto 12.6.)Pohárová soutěž v Holohlavech:
V sobotu 10.června jsme se zúčastnili Pohárové soutěže v Holohlavech.V soutěži jsme měli v každé kategorii jedno družstvo.Jako první z našich družstev odstartovalo družstvo žen,které bylo na své první letošní soutěži a časem 50,84 obsadilo konečné 5.místo.
Děti současně s útoky dospělých běhaly štafetu dvojic.V soutěži bylo celkem 12 družstev starších a 9 družstev mladších.Naše starší děti dosáhly ve štafetě téměř 2 stejných časů a započítával se jim čas 1:19,22.V požárním útoku dosáhly času 43,06 a celkovým součtem časů 122,28 obsadily 8.místo.Pár našich dětí ještě vypomáhalo v družstvu Zaloňova,které obsadilo součtem 124,56 (1:11,31 + 53,25) místo hned za naším družstvem.
Mladší děti dosáhly ve štafetě času 2:09,67.V požárním útoku 52,37 a celkovým součtem 182,04 obsadily 8.místo.Mladší družstvo Zaloňova,za které běželo pár našich dětí,obsadilo 5.místo.
V kategorii mužů bylo celkem přihlášeno 15 družstev.Jako první startovali domácí muži a svým časem 25,47 dlouho vedli.Až do té doby něž šlo na řadu „béčko“ Velichovek,které časem 25,25 překonalo Holohlavy.Hned po Velichovkách jsme šli na řadu my.A s naší PS 12,jsme dosáhli času 33,44.Tento čas stačil na konečné 7.místo.Z vítězství se nakonec radovalo „áčko“ Velichovek,které předvedlo výborný útok a stopky se zastavily na čase 23,22.
V menu pod soutěžemi naleznete výsledky této i jiných soutěží,kterých jsme se zúčastnili.Fotografie jsou již opět k dispozici.

6.6.2006Fotografie z Josefova:
Právě jsem přidal nějaké fotografie ze soutěže v Josefově ze dne 27.5.

4.6.2006Dětský den:
V neděli 4.června jsme opět po roce pořádali Dětský den.Letos se počasí moc nevyvedlo,jelikož foukalo a byla docela zima.Dětský den zahájily roztleskávačky z Černožic.Poté si mohly děti zazávodit v různých disciplínách,které jsme pro ně společně s myslivci připravili.Poté mělo přiletět letadlo s parašutistou,který by zde předvedl vystoupení.Ale jelikož hodně foukalo tak nemohl skákat.Na závěr předvedli hasiči z Předměřic svoji cisternu a každý si mohl vyzkoušet stříkat z děla.Fotografie z dětského dne jsou k dispozici.

2.6.2006Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 1.června se konalo v Neznášově okrskové školení.Školení se týkalo taktiky výkonu požárního útoku podle cvičebního řádu a dále se týkalo postupu při požáru (výjezd,cesta na požár,dálková doprava vody,pravomoci velitele zásahu,dohašování,…).Školení se zúčastnily jednotky Velichovek,Zaloňova a Rožnova.Dále bylo rozhodnuto,že cvičení podle cvičebního řádu se uskuteční o 6 dní později než bylo plánováno.Cvičení podle cvičebního řádu se uskuteční ve čtvrtek 15.června u nás za sokolovnou od 17 hodin.

30.5.2006Úprava www stránek:
V odkazu závodní družstva došlo k úpravě-jsou k dispozici fotky jednotlivých soutěžících.Postupně doplním snad všechny.

30.5.2006Údržba požární nádrže:
V pondělí 29.května jsme opět pokračovali v údržbě požární nádrže.Natřeli jsme celé brouzdálko a část nádrže,kterou dokončíme až se umoudří počasí.

30.5.2006Okresní kolo dorostu:
V neděli 28.května se v Jaroměři na stadionu konalo okresní kolo dorostu.Za náš sbor se jako rozhodčí na disciplínách zúčastnil Jan Pišta.

27.5.2006 (aktualizace 30.5.)Okresní kolo hry Plamen:
V sobotu 27.května se konalo okresní kolo hry Plamen v Jaroměři na stadionu.Z kvalifikace se na okres dostaly pouze starší děti.Ve štafetě CTIF se umístily na 7.místě za čas 1:38,50.V požárním útoku CTIF už to bylo trochu horší-10.místo.To bylo zapříčiněno hlavně 4 přetočenými hadicemi,dvakrát byl špatně zařazen technický prostředek a dvakrát byla nesprávně překonaná překážka(vodní příkop).Ve štafetě dvojic došlo k zlepšení o jedno místo časem 1:10,00.Ve štafetě 4×60 metrů došlo opět ke zlepšení na 8.místo časem 57,00.V požárním útoku Plamen jsme obsadili výborné 5.místo za čas 43,20.Ze ZPV se nám započítávalo 6.místo ze ZPV v Šonově.Ve vyhodnocení kroniky jsme obdrželi bohužel 5 trestných za III.okruh (odznaky odbornosti).V celkovém hodnocení okresního kola Plamen jsme obsadili 8.místo,když jsme vytvořili kuriozní postupku v pořadí disciplín (útok Plamen 5.,ZPV 6.,štafeta CTIF 7.,štafeta 4x60m 8.,štafeta dvojic 9. a útok CTIF 10.místo).Do krajského kola postoupily kolektivy Horní Radechová a Zvole.

27.5.2006Pohárová soutěž v Josefově:
V sobotu 27.května jsme se s družstvem mužů zúčastnili Pohárové soutěže v Josefově.Soutěže se zúčastnilo celkem 8 družstev mužů a jedno družstvo žen.My jsme obsadili konečné 5.místo za čas 51,5.Zvítězili muži z Lejšovky.

27.5.2006Dětský den:
V neděli 4.června se za sokolovnou uskuteční od 14 hodin Dětský den.Pro děti zde budou připraveny různé hry a soutěže jak od hasičů,tak i od myslivců a sokolů.Během odpoledne na hřište seskočí parašutista.

27.5.2006Členská schůze:
V pátek 26.května se konala v rožnovské hospodě členská schůze hasičů.

21.5.2006Údržba požární nádrže:
V neděli 21.května jsme pokračovali v čištění požární nádrže a při té příležitosti jsme vyčistili i brouzdaliště.

21.5.2006Soutěž v Bohdašíně:
V sobotu 20.května jsme se zúčastnili soutěže v Bohdašíně.Do soutěže jsme přihlásili do každé kategorie jedno družstvo.Tato soutěž byla poslední soutěží,která se započítávala do kvalifikace na okresní kolo,které se uskuteční příští týden v Jaroměři. Družstvo mladších,ve kterém řada dětí soutěží poprvé,se pohybovalo na konci výsledkových listin jednotlivých diciplín a nakonec obsadilo celkové 16.místo.Družstvu starších se dařilo o něco lépe a obsadilo celkové 13.místo.V požárním útoku skončilo na 9.místě za čas 34,8,ve štafetě 4×60 m 14.místo (53,5),ve štafetě dvojic 11.místo (1:12,0) a ve džberovkách 10.místo (49,9).
V konečném pořadí postupujujících družstev na okresní kolo obsadilo naše starší družstvo 4.místo v obvodu jaroměřsko-českoskalicko,což nestačilo na přímý postup.Ale z baráže to stačilo na první místo a tak se i letos zúčastníme okresního kola.Družstvo mladších na okres nepostoupilo,když obsadilo také 4.místo v obvodu.Foto již je k dispozici.

13.5.2006Čištění požární nádrže:
Po návratu ze soutěže nás ještě čekalo každoroční čištění požární nádrže po zimě.Nádrž byla vyčištěna a bude čekat na menší zednickou opravu a poté bude znovu napuštěna aby byla k dispozici na okrskovou soutěž dle cvičebního řádu,která by měla proběhnout 9.června.

13.5.2006Pohárová soutěž v Předměřicích:
V sobotu 13.května jsme se zúčastnili první soutěže v požárním útoku.Navštívili jsme soutěž v Předměřicích v sousedním okrese.Do soutěže bylo přihlášeno jedno družstvo mužů,jedno družstvo mladších dětí a jedno družstvo starších dětí.V soutěži starších dětí jsme měli ještě poloviční zastoupení,když jsme vytvořili družstvo společně s Holohlavy.Soutěž začala tradičně kategorií mužů,začali domácí.Naše družstvo šlo na řadu jako poslední a přes menší problém na rozdělovači jsme dokončili soutěž s časem 45,47.Tento čas nám stačil na 5.místo.Vítězem soutěže se časem 32,31 stali muži z Sednražic,následovali Holohlavy a Předměřice.
Po jediném družstvu žen přišly na řadu naše děti.V kategorii mladších byla přihlášena celkově dvě družstva.Naše šlo jako druhé,a tak jsme věděli jaký čas mají zaběhnout.Útok se jim docela povedl a tak se stalo vítězem této kategorie časem 49,28.Ve starší kategorii bylo přihlášeno celkem 5 družstev.Začala 2 družstva dětí z Nedělišť,to lepší zaběhlo čas 43,91 a vedení jim vydželo i po pokuse Holohlav.Poté již šlo na řadu naše družstvo a konečný čas zaokrouhlilo na rovných 40 vteřin.Poslední družstvo v soutěži,ve kterém jsme měli také zastoupení,dokončilo soutěž v čase 63,61.A tak se i starší děti staly vítězi této soutěže.

8.5.2006Soutěž Nízká Srbská:
V neděli 7.května jsme se zúčastnili další soutěže,která je zařazená do kvalifikace do okresního kola.Do soutěže jsme přihlásili jedno družstvo mladších a jedno družstvo starších dětí.Starší děti začaly na štafetě dvojic,kde první družstvo dosáhlo času 1:11,6,druhé družstvo bylo o půl vteřiny rychlejší,ale obdrželo 10 trestných vteřin za hození proudnice při odpojování od hydrantu.Celkově jsme skončili na této disciplíně na 7.místě.Poté jsme šli na štafetu 4x60m,tam jsme také postavili dvě družstva.Pokus prvního družstva bohužel nebyl platný z důvodu špatné předávky,čas druhého družstva 0:55,7 nám stačil na 16.místo.Jako poslední disciplínou byl požární útok Plamen,zde jsme přes menší potíže s nasátím vody dosáhli času 46,2,což bylo 9.místo.Celkově starší děti skončily na 12.místě.Mladší děti začaly požárním útokem,kde dosáhly času 47,7.Poté šly na štafetu dvojic,kde obě družstva měla přibližně stejný čas,ale protože druhé družstvo mělo 20 trestných vteřin,tak se započítával čas prvního družstva 2:36,4 včetně 10 tr.vteřin za pomoc při svinování hadice.Nakonec mladší děti čekala štafeta 4x60m,kam jsme postavili také dvě družstva.Zde se započítával čas druhého družstva 1:23,3,který nám naměřili všichni 3 časoměřiči.Mladší děti nakonec obsadily 18.místo.Fotky ze soutěže naleznete ve fotogalerii.
Příští týden nás čeká pohárová soutěž v požárním útoku v Předměřicích,kde letos poprvé poběží i družstvo mužů.A další týden nás čeká soutěž v Bohdašíně.

6.5.2006Příprava na TK:
V sobotu 6.května jsme připravovali naše vozidlo na technickou prohlídku,která nás brzy čeká.

6.5.2006Členská schůze:
V pátek 5.května se konala schůze hasičů.Zde byl projednán program tajného výletu,který se uskuteční 24.června.Dále se diskutovalo o programu dětského dne (4.června).

6.5.2006Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 4.května se konala v Neznášově okrsková schůze.Zúčastnili se ji zástupci Velichovek,Rtyně,Zaloňova a Rožnova.Na schůzi bylo schváleno,že se u nás 9.června od 17 hodin za sokolovnou uskuteční cvičení podle cvičebního řádu a že se do konce června musí provést ještě jedno školení-předběžný termín byl stanoven na 1.června od 19 hodin.

22.4.2006Sběr starého železa:
Ve středu 26.dubna jsme provedli v obcích Rožnov a Neznášov sběr starého železa.

22.4.2006Disciplíny CTIF Běloves:
V sobotu 22.dubna jsme byli v Náchodě-Bělovsi na dopravním hřišti,kde se konala soutěž v disciplínách CTIF.Do soutěže jsme přihlásili celkem 2 družstva-jedno mladší a jedno starší.Mladší děti skončily na 11.místě,když toto místo obsadily v každé z disciplín.Družstvo starších dětí obsadilo celkově 13.místo.V požárním útoku CTIF obsadilo 10.místo a ve štafetě CTIF až 15.místo,ale bez trestných vteřin,což se v útoku nepovedlo.Fotografie ze soutěže naleznete v sekci fotogalerie.

16.4.2006ZPV Šonov:
V sobotu 15.dubna jsme se zúčastnili další soutěže,která je zařazená do kvalifikace na okresní kolo hry Plamen.Na start jsme postavili 1 hlídku mladších dětí,1 hlídku starších dětí a jednoho dorostence jednotlivce.Mladší hlídka skončila na konečném 25.místě.Na prvních třech místech skončily hlídky Stolína,Bělovse A a Nízké Srbské.V kategorii starších skončily naše děti na osmém místě i přesto,že „získaly“ pouze 3 trestné minuty,což byl druhý nejlepší výsledek v této kategorii.Na bedně skončila družstva Mezilesí,Šonova a Nového Města n/Metují.A Luboš Horký skončil v dorostencích jednotlivcích,které běžel poprvé,na 11.místě.

12.4.2006Fotografie:
Po delší době přidávám opět nějaké fotografie.Přidal jsem fotky ze zakončení sobotního ZPV a dále,i když trochu opožděně,fotky z březnového tání.Jsou tam fotky zatopených luk a polí.

8.4.2006ZPV:
V sobotu 8.dubna jsme za krásného slunečného počasí pořádali ZPV.Tento závod byl posledním testem před ZPV,který se příští týden uskuteční v Šonově a je součástí kvalifikace na okresní kolo hry Plamen.Závod odstartoval kolem 9:30 a zúčastnilo se ho celkem 13 hlídek mladších dětí a 11 hlídek starších dětí.V každé z této kategorie jsme měli jedno zastoupení.Závod odstartovaly hlídky starších dětí.A na stupních vítězů se na 3.místě umístila hlídka Velichovek,na druhém Zvole s označením Šupáci a vítězem se stala naše hlídka s pouhými 2 tr.minutami a to za střelbu.Ihned po starších startovaly mladší děti a na třetím místě skončila hlídka Miletín A,druhá byla hlídka Zvole a vítězem se stala Jasenná A.V průběhu braňáku se na hřišti konala ještě soutěž jednotlivců CTIF.

2.4.2006Školení vedoucích mládeže:
V pátek 31.března a v sobotu 1.dubna se konalo školení vedoucích mládeže v hasičské zbrojnici v Meziměstí.Z našeho sboru získali kvalifikaci III.stupně Ladislava Jaklová,Václav Malý a Jan Pišta.

25.3.2006Školení rozhodčích:
V pátek 24.března jsme se zúčastnili školení rozhodčích soutěží mládeže a dorostu II.stupně.Školení proběhlo ve Stolíně za účelem vyjasnění drobných změn v pravidlech.Dále zde byla promítnuta ukázka z nového DVD,které slouží jako instruktáž k provedení jednotlivých disciplín a na závěr se psaly testy.

25.3.2006Okrsek Velichovky:
Ve čtvrtek 23.března proběhlo ve Velichovkách školení okrsku Velichovky.Školení,které se týkalo bezpečnosti práce a vybavenosti hasiče se vedle nás zúčastnily ještě jednotky Velichovek a Zaloňova.

4.3.2006 – Do sekce fotogalerie jsem přidal fotky ze včerejšího Maškarního plesu.

15.2.2006 – Další ples,který budeme pořádat je Maškarní ples a to v pátek 3.března od 20:00 v sokolovně.Hudba Elastic.Všichni jste srdečně zváni.V neděli od 14:00 budeme pořádat i Maškarní ples pro děti.

15.2.2006 – V pátek 10.února jsme pořádali v sokolovně Hasičský ples.Účast na plese byla vysoká.Hudba:Ema Machov.

22.1.2006 – V sobotu 8.dubna budeme pořádat ZPV pro mladší a starší děti.Podrobnosti budou včas zveřejněny,k dispozici bude i online přihláška.

22.1.2006 – V pátek 10.února pořádáme v sokolovně Hasičský ples a v pátek 3.března ples Maškarní.Začátek obou plesů je od 20:00.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com