Okrsková soutěž

V úterý 14. května jsme na hřišti za sokolovnou uspořádali okrskovou soutěž. Zahájení bylo naplánováno na 18. hodinu, jelikož všechna družstva dorazila s dostatečným předstihem, tak jsme nemuseli na nikoho čekat. Za krásného, téměř letního počasí, se zaprezentoval rekordní počet družstev – celkem 7. Začínalo se kategorií mužů a jako první se na start postavilo naše družstvo. Přes zdržení „vzadu“ se podařilo naplnit terče v čase 38,63.  Následoval sbor ze Zaloňova, kterému se problémy také nevyhnuly a zapsal 67,12. Třetí startovali muži z Hustířan, kteří se na okrskové soutěži objevili po mnoha letech. Na to, že netrénovali a ani do poslední chvíle nevěděli, kdo všechno se dostaví dokončili v solidním čase 39,53. Mužskou kategorii uzavřely sousední Velichovky. Útok provedený na jistotu a bez chyb znamenal vítězství v čase 31,31. Další pořadí bylo: 2. Rožnov, 3. Hustířany, 4. Zaloňov.

V ženské kategorii startovala dvě družstva. Jako první obhájkyně loňského vítězství z Hustířan. Bohužel pár zádrhelů znamenalo zdržení a tak výsledný čas činil 56,27. Děvčata z Velichovek napodobila své mužské kolegy a po pohodovém a klidném provedení požárního útoku si doběhla pro vítězství za 39,73.

Závěr celé soutěže obstaralo nově vytvořené dorostenecké družstvo. Konkrétně se jednalo o smíšené družstvo spojené z Hustířan (členové na zadku) a Velichovek (běžící dopředu), které se stejně jako vítězové mužů a žen zúčastní 1. června okresního kola v požárním sportu v Náchodě. Svůj úplně první útok zvládlo za 35,77.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com